nlc.hu
Sztárok

Goldie Hawn akkor és most

Kirobbanó formában van a 77 éves Goldie Hawn

Idén ünnepli 77. születésnapját Goldie Hawn, aki közel a nyolcvanhoz is ragyog.

Goldie Jeanne Hawn 1945-ben született, elsőként a Rowan & Martin’s Laugh-In című szkeccsműsorral lett híres, majd az 1969-ben bemutatott A kaktusz virága című romantikus vígjátékkal elnyerte a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar- és Golden Globe-díjakat.

Goldie Hawn akkor és most

Goldie 1975-ben. (Fotó: Authenticated News Authenticated News/Moviepix/Getty Images)

Az anyai ágon magyar felmenőkkel rendelkező Golden Globe-díjas színésznőt évtizedeken keresztül a legszebb színésznők között tartották számon, igazi szexszimbólum volt, és kifejezetten szerethető módon formálta meg a butácska, szőke nő karakterét.

Goldie Hawn akkor és most

Goldie Hawn az 1980-as években. (Fotó: Warner Brothers/Getty Images)

Az 1970-es évektől olyan filmekben tűnt fel (további Golden Globe-jelöléseket szerezve), mint:

  • A pillangók szabadok (1972),
  • a Sugarlandi hajtóvadászat (1974),
  • a Sampon (1975),
  • az Óvakodj a törpétől (1978),
  • a Hárman a slamasztikában (1980) és a Benjamin közlegény (1980) – utóbbi címszerepéért ismét Oscar- és Golden Globe-díjakra jelölték, ezúttal mint legjobb női főszereplő.
  • A vasmacska kölykei (1987),
  • a Palimadár (1990),
  • a Jól áll neki a halál (1992),
  • a Jöttem, láttam, beköltöztem (1992),
  • az Elvált nők klubja (1996),
  • a Párosban a városban (1999) és az Örök lányok (2002) című filmekben is.

Az Elvált nők klubjának szőke ciklonja a karaktere szerint sem a plasztikai sebészetet, sem az alkoholt nem vetette meg. A színésznő az egyik függőséggel a való életben is megküzdött: pár éve olyan átalakításokat végeztek az arcán, ami nem feltétlenül volt szerencsés, de azóta láthatóan lecsökkentette a plasztikai sebészeten töltött idő mennyiségét – és milyen jól tette!

Goldie Hawn akkor és most

Goldie Hawn 2021-ben. (Fotó: Paul Morigi/Getty Images)

39 éve a legnagyobb boldogságban Goldie Hawn és Kurt Russell

Kevés olyan ismert pár van, mint Goldie Hawn és Kurt Russell, akik hosszú ideje bizonyítják, hogy létezhet évtizedeken át tartó szerelem.

Goldie Hawn akkor és most

Goldie és Kurt 2003-ban. (Fotó: George Pimentel/WireImage)

Amikor Goldie Hawnt megkérdezték, még mindig nem gondolkoznak-e házasságon, hiszen Kurt Russell már három évtizede hűséges és szerető társa, a színésznő csak mosolygott. „A hosszan tartó kapcsolat nem a házasságról szól. Sokkal inkább arról, hogy két ember mennyire kompatibilis, és hogyan tud kommunikálni egymással. És persze mindkettőnek akarnia kell, hogy a kapcsolat működjön” – mondta a színésznő.

Goldie Hawn akkor és most

A páros 2019-ben. (Fotó: Frazer Harrison/Getty Images)

Goldie kétszer ment férjhez. Első férjével, Gus Trikonis rendezővel hét évig élt együtt, második férjétől, Bill Hudson humoristától két gyermeke van, a színész Oliver és a szintén színész-modell Kate Hudson. Kurt Russell-től egy fia született, a későbbi színész Wyatt Russell.

(Nyitókép: Getty Images/Frazer Harrison)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top