nlc.hu
Sztárok

Zámbó Jimmy a Nirvanaval énekel

Zámbó Jimmy-t a Nirvana frontemberévé tették, szárnyal a neten a zenei mix – videó

Kiderült, mit szól a Zámbó család a zenei újításhoz.
Zámbó Jimmy

Egy magyar youtuber tökéletes mixet készített két olyan dalból, amelyekről biztos, hogy senki nem feltételezte volna, hogy egymáshoz lehet illeszteni őket. A Pentium 040 néven alkotó zenész a legújabb mashup-videójában Zámbó Jimmy Egy jó asszony mindent megbocsájt című dalának éneksávját keverte rá a Nirvana Smells Like Teen Spirit című dalának zenéjére – szúrta ki a napokban a hvg.hu.

Így hangzott volna, ha Zámbó Jimmy rocker lett volna:

A zenei egyveleg azóta szárnyal az interneten, pedig első hallásra döbbenetesen furcsa.

A Fókusz megtalálta azt a nagyváradi fiatalembert, aki Zámbó Jimmyt a Nirvana frontemberévé tette egy mix erejéig. Búzási Marót Örs is feltörekvő zenész, emellett kedvtelésből készít feldolgozásokat, azaz mashupokat. Először csak önmaga és barátai szórakoztatására gyártotta őket, de mára már kiterjedt rajongótábora van. Ekkora sikerre azonban ő sem számított: a klipet 2 nap alatt közel 180 ezerszer indították el a legnagyobb videomegosztón.

Amikor láttam, hogy mennyi nézettség jön rá, kicsit megijedtem, mert kikerül így a nézőim kezei közül már és sokkal nagyobb nézettséget kap. Olyan emberekhez jut el, akik életükben még nem hallottak arról, hogy mi az a mashup, és ezek mit fognak ehhez szólni? Értik-e a poént vagy nem? – és ettől nagyon féltem” – nyilatkozta Örs.

A Fókusz riportjából az is kiderült, mit szól a Zámbó család Jimmy slágerének legújabb változatához. A zenei mix azonnal elnyerte a tetszésüket. “22 év után megint egy új sláger, egy új vonulat. Mi örülünk neki. Ebben az a nagy dolog, hogy 22 év után még mindig van miről beszélni az öcsémmel kapcsolatban” – mondta el Zámbó Tihamért. Zámbó Árpy pedig így vélekedik a neten berobbant egyvelegről: “Ez egy nagy dolog. Minden műfajban megpróbálták már becsippenteni. Volt már musical, volt már líraibb hangvételű átdolgozás, de most az, hogy ilyen kemény rockba benyomta ez az illető, dicséretes. Gratulálok!“.

Olvass még Zámbó Jimmy-ről az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top