nlc.hu
Sztárok

Elpusztult Lagzi Lajcsi tavának halállománya

Mérgezik Lagzi Lajcsi halastavát, kipusztult a teljes halállomány

Feljelentést tesz a zenész.

Több mázsa hal semmisült meg Lagzi Lajcsi mocsai halastavában, odalett az egész állomány. A mulatós sztár szerint egy környékbeli hulladékfeldolgozó üzem mérgezi azt a patakot, ami a tó vizét táplálja – írja a Blikk.

Lagzi Lajcsi

Elpusztult Lagzi Lajcsi halastavának teljes halállománya – Forrás: TV2 / Tények Plusz – videó

Hónapok óta panaszkodom, hogy furcsa színű, furcsa szagú a víz, hol kék, hol zöld, de nem természetes a tavamba folyó patak vize. A környéken van egy üzem, ahol akkumulátorok megsemmisítésével is foglalkoznak idén tavasz óta, azóta érzem, nincs valami rendben. (…) Feljelentést teszek a hatóságoknál, környezetkárosítás és rongálás miatt. (…) Ez egyértelműen egy mérgezés, ami az egész patakra, az egész településre kihat, nem én vagyok az egyetlen, aki panaszkodott az üzem felől érkező mérgek miatt” – mondta Galambos Lajos.

A bulvárlap megtudta, valóban többen jelezték a településről, hogy a falu határában működő céggel bajok vannak: mérges szúrós szagú füstről, a termőföldekre került furcsa, a környéken mindent kiszárító folyadékokról, a patak vízének idegen színéről, haltetemekről érkeztek a bejelentések.

Az ominózus cégnél viszont azt állították a Blikknek, hogy a hulladék feldolgozását a legszigorúbb szabályok szerint végzik el, betartva minden környezetvédelmi, természetvédelmi előírást.

Olvass még Lagzi Lajcsiról az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top