nlc.hu
Sztárok

Borbély Alexandra akkor és most

Így festett végzős egyetemistaként Borbély Alexandra

A 35 éves színésznő szakmailag és a magánéletében is révbe ért.

Borbély Alexandra gyermekkorát a Szlovákiában található Nagycétényben töltötte. A komáromi Selye János Gimnáziumban érettségizett. Felvételizett a Pozsonyi Színművészeti Főiskolára is, de végül mégis Budapest mellett döntött. Mielőtt felvették volna az egyetemre, egy évet töltött stúdiósként a Nemzeti Színházban, ahova Jordán Tamás hívta. 2012-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. 2012-től a Katona József Színház tagja. 2017-ben, Berlinben elnyerte az Európai Filmakadémia legjobb európai színésznőnek járó díját a Testről és lélekről című filmben nyújtott alakításáért.

Borbély Alexandra akkor és most

Borbély Alexandra 2013-ban (Fotó: Pál Balázs/solwee)

A hangos siker ellenére nagy magyar filmekben továbbra sem kap szerepet. Játszik viszont több szlovák és cseh alkotásban. Az Emma és a halálfejes lepke című film főszerepére például casting nélkül választotta ki a rendező. „Ez nagyon jól tud esni egy színésznek. (…) Rég éreztem ilyet a Testről és lélekről után, hogy egy ilyen feladat talál meg” – vallotta be a 35 éves színésznő, egy korábbi, az RTL Híradónak adott interjúban.

Decemberre várják gyermekeiket

Nagy Ervin és Borbély Alexandra hat éve vannak együtt és két éve jártak jegyben, amikor tavaly, teljes titokban kimondták a boldogító igent. Nemrég pedig egy közös fotóval tudatták a nagyvilággal: ikreket várnak. Ritkán beszélnek magánéletükről, de nemrég betekintést engedtek életük egy kis részébe, az RTL Klub Reggeli vendége volt a színésznő.

Borbély Alexandra akkor és most

A színésznő és férje, Nagy Ervin (Fotó: Sajtóklub)

„Én azt mondtam az elejétől, ha a Jóisten téged meg akar tréfálni, Ervin, akkor lányaid lesznek, még kettő” – mondta a színésznő. „Pálmai Annának odaadtam a borítékot, amiben benne volt, hogy milyen neműek, ő szervezte a partit, ő vette a lufit, csak ő tudta” – emlékezett vissza Szandra, aki nagyon örült, ám azt mondja, biztos volt benne, hogy lányai lesznek. A színésznő már nem tervezget, befejezi a most forgó filmjeit, elmegy a családjával Amalfira és pár esküvőre, aztán pihen decemberig, hiszen akkor születnek meg a kicsik. 

(Nyitókép: Nagy Zoltán/solwee)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top