nlc.hu
Sztárok

Hasonló arcvonások a brit királyi családban

Ennyire hasonlítanak a felmenőikre a brit királyi család tagjai

A brit királyi család ma is élő tagjai és felmenőik között bizonyos esetekben egészen kísérteties a hasonlóság. A jellegzetes arcvonások olykor több generációval később köszönnek vissza.

Teck Mária királyné és II. Erzsébet

Teck Mária királyné és II. Erzsébet

Teck Mária királyné és II. Erzsébet (Fotók: Getty Images)

II. Erzsébet számos arcvonásával szinte egy az egyben néhai nagyanyját, Teck Mária királynét, V. György brit király nejét idézi. A szó szoros értelmében legszembetűnőbben azonban a tekintetük hasonlít: ugyanaz az elegáns és határozott nézés.

II. Erzsébet és Sarolta hercegnő

II. Erzsébet és Sarolta hercegnő

II. Erzsébet és Sarolta hercegnő (Fotók: Getty Images/Kensington Royal)

Vilmos herceg és Katalin hercegné második gyermekéről, Sarolta hercegnőről egészen kicsi kora óta mondják, hogy rendkívüli módon hasonlít dédnagyanyjára, II. Erzsébetre. Ha egymás mellé tesszük a brit uralkodó kislánykori képeit és a Saroltáról készült fotókat, valóban egyértelmű a hasonlóság.

Erzsébet királyné és Eugénia hercegnő

Erzsébet királyné és Eugénia hercegnő

Erzsébet királyné és Eugénia hercegnő (Fotók: Getty Images)

Eugénia hercegnő az arcformáját és a szemeit is dédnagymamájától, Bowes-Lyon Erzsébettől, vagyis az anyakirálynétól örökölte. Ha a genetikájuk másban is hasonló, Eugénia is hosszú életre számíthat, hiszen az anyakirálynő rendkívül szép kort, 101 évet élt meg.

VII. Eduárd és Károly herceg

VII. Eduárd és Károly herceg

VII. Eduárd és Károly herceg (Fotók: Wikimedia Commons/Getty Images)

VII. Eduárd király – Viktória királynő és Albert herceg legidősebb fiának – orrát és szemeit a leghatározottabb módon ükunokája, Károly herceg örökölte meg.

VI. György és Eduárd kenti herceg

VI. György és Eduárd kenti herceg

VI. György és Eduárd kenti herceg (Fotók: Getty Images)

Eduárd kenti herceg sem tagadhatná le a közte és nagyapja, VI. György között fennálló vérségi köteléket. Szinte minden arcvonásuk hasonlít, a fülük pedig egy az egyben egyforma.

Fülöp herceg és Harry herceg

Fülöp herceg és Harry herceg

Fülöp herceg és Harry herceg (Fotók: Getty Images)

Fülöp herceg egyes vonásai felfedezhetők Vilmos herceg külsején is, azonban Harry még feltűnőbben hasonlít tavaly elhunyt nagyapjára.

Albert herceg és Vilmos herceg

Albert herceg és Vilmos herceg

Albert herceg és Vilmos herceg (Fotók: Getty Images)

Vilmos herceg viszont, különösképp profilból, rendkívüli módon hasonlít szépapjára, Viktória királynő férjére, Albert hercegre, akinek a hajkoronája is hasonlóan korán kezdett gyérülni.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top