nlc.hu
Sztárok

Kovács Ági akkor és most

A 41 éves Kovács Ági megállíthatatlan: versenysport után doktori cím és anyaság

Kovács Ági kétéves volt, amikor úszni kezdett, pályáján pedig mindent elért, amit szeretett volna. A 41 éves sportolónő élete kiegyensúlyozottabb nem is lehetne.

Kovács Ági kétéves volt, amikor úszni kezdett. 13 évesen kezdett el versenyszerűen foglalkozni az úszással, aminek hamar meglett a gyümölcse: az 1995-ös bécsi Európa-bajnokságon 100 méteres mellúszásban már ifjúsági Európa-bajnok lett. 1996-ban, 15 évesen kijutott élete első olimpiájára, Atlantába, ahol bronzérmes lett. Négy esztendővel később Sydney-ben már a dobogó legfelső fokán állt.

Kovács Ági akkor és most

Kovács Ági kiskamaszként (Fotó: x Archívum Meglepetés

13 évig volt tagja a magyar úszóválogatottnak, ez idő alatt minden nemzetközi versenyt pontszerző helyen zárt. Többször megválasztották Európa legjobb úszójának, a világ legjobb sportolói között emlegették.

Kovács Ági akkor és most

Kovács Ági még 2009-ben (Fotó: Tóth Beáta/solwee)

Élet a versenysport után

A sportoló a Testnevelési Egyetem (TF) Nemzetközi Igazgatóságának tagja. MOB Környezetvédelmi és Fenntartható Fejlődés Bizottságának bizottsági elnöke. Három diplomája van. A Testnevelési Egyetem Sporttudományok Doktori Iskolájában a magyar olimpiai bajnokok közül elsőként szerzett doktori címet.

Ismét anyai örömök elé néz

Az olimpiai bajnok úszónő még 2010-ben házasodott össze párjával, Gáborral szűk családi körben, majd 2011-ben megszületett gyermekük, Gábor Dominik.

„Egészséges, boldog felnőtt ember legyen, úgyhogy ha élsportoló szeretne lenni, maximálisan támogatom majd, de ha az élet másfele sodorja, akkor is ott leszek, és fogom a kezét” – mondta korábban kisfiáról Kovács Ági.

Kovács Ági akkor és most

Kovács Ági a 2000-es években (Fotó: Falus Kriszta/solwee)

Amennyire csendes volt az esküvő, olyan diszkrét volt a válás is.

„Nem nyilatkoztak róla, nem születtek belőle cikkek, a szurkolók, a rajongók nem értesültek róla, de ha Ágit a környezetében valaki megkérdezte a házasságáról, akkor elárulta, hogy már nincsenek együtt Gáborral” – nyilatkozta tavaly nyáron egy neve elhallgatását kérő informátor.

Azóta kiderült, hogy a 41 éves úszónő boldog párkapcsolatban él, új párjától pedig első közös gyermekükkel várandós, amit közösségi oldalán tudatott követőivel.

„Az álmok, ha hiszünk benne, egyszer valóra válnak! Párommal boldogságban várjuk kisfiunk érkezését” – írta az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó.

Azt is hozzátette, hogy a magánéletéről eddig sem beszélt sokat, és ezután sem szeretne, de ezt az örömteli hírt – ami egyre látványosabb – boldogan osztja meg.

(Nyitókép: Nagy Zoltán/solwee)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top