nlc.hu
Sztárok
Mi lett vele: Malek Miklós

Emlékszel még Malek Miklósra az X-Faktorból? Ezzel foglalkozik most

2010-ben ismerte meg az ország a nevét, amikor az X-Faktor mentora lett. Malek Miklós azóta meghódította a tengerentúlt is.

A 47 éves Malek Miklós ismert zenészcsaládban nőtt fel Budapesten, édesapja id. Malek Miklós Erkel Ferenc-díjas karmester, zeneszerző, édesanyja Toldy Mária táncdalénekesnő, énektanár. Nővére Malek Andrea, többszörös EMeRTon-díjas és Artisjus dijas színésznő, énekesnő.

Nappal klasszikus zenét tanult, este sikeres magyar előadókkal dolgozott a stúdióban (Hip-Hop Boyz, Csonka András, FLM, Roy & Ádám). Jó néhány sláger és a Zeneakadémia zongoraművészi diploma átvétele után Amerikába költözött, ahol közreműködött Anastacia, Jennifer Lopez, Tarkan, Faith Evans, Dream, Jessica Andrews, M2M, Marion Raven és Donna Summer lemezein, de hangszerelte a Jóbarátok és a Bájkeverő című filmeket is.

Mi lett vele: Malek Miklós

Malek Miklós 2012-ben az X-Faktor mentoraként (Fotó: RTL Klub/Sajtóklub)

„Vándor lélek vagyok, mindenhol jól érzem magam a nagyvilágban, de az Egyesült Államokban igazán. Óriási dolognak számított, amikor a családdal eljutottunk egy hétre New Yorkba. Nem is ez volt az első alkalom, amikor külföldön jártam, de úgy éreztem, ott szeretnék élni. Éppen ezért visszamentem New Yorkba, és eltöltöttem ott hat évet. Később költöztem át Los Angelesbe” – mondta korábban Malek Miklós. 

Mi lett vele: Malek Miklós

Fotó: Szabolcs László/solwee

2010-ben az X-Faktor mentorává vált, és három évad alatt a mentoráltjai elnyerték az első (Kocsis Tibor), második (Antal Timi) és harmadik (Csobot Adél) helyet.

A tehetségkutató óta sok minden történt vele

A produceri munkái miatt Los Angelesben élő Malek Miklós tavaly a Best magazinnak törte meg a csendet 8 év után. Az interjúban pedig arról is beszélt, hogy végül párjával a válás mellett döntöttek.

Mi lett vele: Malek Miklós

Tavaly, 8 év után adott interjút Malek Miklós (Fotó: Schumy Csaba/solwee)

„Nem akartam Kasia sikerének útjába állni. Nagyon sokat kell utaznia, az elmúlt években szinte csak pár hetet találkozhattunk. Békében és nagy szomorúságban váltunk el, és a mai napig szeretjük, tiszteljük egymást” – mondta Malek Miklós, aki azt is elárulta, hogy Európába költözik, hiányoznak neki a szülei.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top