nlc.hu
Sztárok

Liu-fivérek pályafutása

Gyorskorcsolya: sokan félnek, hogy a Liu-fivérek nem magyar színekben folytatják a pályafutásukat

Augusztus óta Kínában készülnek, de semmi hír róluk.

Az elmúlt évek hazai téli sikersportágával kapcsolatban továbbra is kérdés a két legnagyobb sztár, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor jövője – írja a Magyar Nemzet.

Bánhidi Ákos, a válogatott vezetőedzője tegnap jelentette be, hogy a csapatuk nem vesz részt a világkupa-sorozat első két állomásán Montrealban, majd Salt Lake Cityben. A döntést egyrészt azzal indokolta a szövetségben történt strukturális változásokkal indokolta, valamint azzal, hogy a felkészülést sem tudták jó ritmusban elkezdeni. Az új idényben a válogatott is másként fest majd, mint a februári pekingi ötkarikás játékokon. Az Egyesült Államokból honosított John-Henry Kruegert azóta kizárta a szakmai stáb a csapatból, az idei olimpiai keretből végül kimaradt Burján Csaba visszavonult, míg a korábbi vezetőedző, Csang Csing Lina immár szülőhazája, Kína válogatottját igazgatja.

Kérdéses Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor sorsa is, akik nemrég szinkronszínészként is kipróbálták magukat.

A sportág hazai rajongóinak legnagyobb félelme, hogy Liuék nem magyar színekben folytatják pályafutásukat.

A Liu fivérek kötődése Kínához ugyanis erős, hiszen édesapjuk az ázsiai ország szülötte.

Az egyéni olimpiai bajnok Shaoang és a szintén többszörös egyéni világ- és Európa-bajnok bátyja augusztus óta Kínában készül, s azóta szinte semmit sem tudni róluk. Bár Liu Shaolin Sándor a búcsúüzenetében ígéretet tett arra vezetőjük távozása után, hogy „mindenhol” aktívak maradnak, azóta mégsem lelhető fel újabb bejegyzés a fivérek közösségimédia-felületein – írja a lap, amelynek megkeresésére sem reagáltak a fivérek. 

Liu Shaolin Sándor (b) és Liu Shaoang, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott tagjai a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban, miután hazaérkeztek a pekingi téli olimpiáról 2022. február 18-án.

MTI/Illyés Tibor

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top