nlc.hu
Sztárok

Ő Kamilla exférje, Andrew Parker Bowles

Kamilla királyné volt házastársa, Andrew Parker Bowles a tökéletes exférj

Bár már közel 28 éve elváltak, Andrew Parker Bowles nagyszerű viszonyt ápol nem csupán volt nejével, Kamillával, de a brit királyi családdal is.

Andrew Parker Bowles-t leginkább Kamilla királyné első férjeként ismeri a világ. A brit hadseregben akkoriban kapitányként szolgáló Parker Bowles az 1960-as évek végén ismerkedett meg Kamillával, az 1970-es évek elején azonban Anna hercegnővel is járt. Parker Bowles apja, Derek jó barátja volt II. Erzsébet királynőnek és az anyakirálynének. Parker Bowles azonban férjként nem jöhetett szóba Anna hercegnő számára, már csak azért sem, mert katolikus vallású. Bár a románcnak vége szakadt, Anna és Andrew életre szóló barátságban maradtak, többek között a lovak iránti rajongás is összeköti őket.

Kamilla és Andrew Parker Bowles esküvője

Kamilla és Andrew Parker Bowles esküvője (Fotó: Frank Barratt/Keystone/Getty Images)

Parker Bowles végül 1973-ban vette feleségül Kamillát, az esküvőn az anyakirályné, Margit hercegnő és Anna hercegnő is részt vett. A házaspár ezt követően Wiltshire-ben élt és két gyermekük született, Tom 1974-ben és Laura 1978-ban. Előbbinek Károly lett a keresztapja, később a mostohaapja is. Andrew pedig Anna hercegnő lányának, Zarának a keresztapja. 

A házaspár még a nyolcvanas években hidegült el egymástól, a válásukat azonban csak 1995 januárjában jelentették be, melynek konkrét okát nem közölték, ehelyett úgy fogalmaztak: „házasságunk során egyre inkább eltérő értékeket követtünk, az utóbbi években pedig már teljesen külön életet éltünk”. A következő évben Andrew feleségül vette Rosemary Pitmant, akivel egészen 2010-ig, az asszony rákbetegség miatt bekövetkezett haláláig házasok voltak. 

Kamila és Andrew Parker-Bowles a fiuk, Tom esküvőjén 2005-ben

Kamilla és Andrew Parker-Bowles a fiuk, Tom esküvőjén 2005-ben (Fotó: MJ Kim/Getty Images)

Andrew és Kamilla a válásukat követően is harmonikus viszonyban maradtak egymással. Az exférj még azután is rendszeresen megjelent nyilvános eseményeken – például esküvőkön, lóversenyeken – a királyi család  társaságában, hogy Kamilla 2005-ben házasságot kötött Károly herceggel. Ideálisabb exférjet mondhatni kívánni sem lehetett volna. Időközben gyermekeik is felnőttek: a ma már 47 éves Tom Parker Bowles gasztronómiai szakíró lett, 2005 és 2018 között volt házas és két gyermek édesapja. 44 éves Laura lányuk művészeti kurátorként dolgozik, 2006 óta házas és három gyermeke van.

Andrew Parker Bowles és II. Erzsébet királynő 2007-ben

Andrew Parker Bowles és II. Erzsébet királynő 2007-ben (Fotó: Antony Jones/UK Press via Getty Images)

A 82 éves Parker Bowles, aki ma már a brit hadsereg nyugalmazott tisztje, továbbra is szoros kapcsolatban áll az uralkodóházzal. Olyannyira, hogy a közelmúltban első „királyi kötelezettségének” is eleget tett, amikor is Kamilla királynét képviselte hivatalosan, III. Károly harmadunokatestvére, a szeptember 18-én elhunyt John Bowes-Lyon temetésén.  

Andrew Parker Bowles napjainkban

Andrew Parker Bowles napjainkban (Fotó: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images for Party Planners Limited)

A Daily Mail Andrew Parker Bowles egyik barátjára hivatkozva azt írja, a jövőben is számítani lehet arra, hogy az exférj hivatalos megjelenéseket vállal majd Kamilla helyett, aki a király hitveseként rendkívül elfoglalt lett. „Andrew szívesen megtesz bármit, amire felkérik. Még mindig nagyszerű kapcsolatot ápol Kamillával” – fogalmazott a barát.

via1, via2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top