nlc.hu
Sztárok

Eltűnt Hosszú Katinka

Teljesen eltűnt Hosszú Katinka, aggódnak érte a szövetségnél

Lehet, hogy itt a vége?

Hosszú Katinkáról még nyáron röppentek fel olyan pletykák, hogy 20 év után befejezi pályafutását, de ezt az olimpiai bajnok úszónő cáfolta, és elmondta, szeretné megszerezni 100. érmét, tehát visszavonulásról szó sincs. Az elmúlt időszakban nem volt csúcsformában a medencében, a magánélete viszont szárnyal, ugyanis augusztusban összekötötte az életét Gelencsér Mátéval. 

Hosszú Katinka

Hosszú Katinka (Fotó: Instagram)

Szerda óta Kaposváron versenyeznek a hazai úszók a rövidpályás országos bajnokságon, melyen egyedül Katinka nem vesz részt. Ezután az is feltűnt az embereknek, hogy közösségi oldalaira sem posztolt már hetek óta. A Bors megkérdezte a szövetségi kapitányt, mit tudnak az olimpikonról. 

„Már korábban is többször elmondtam, hogy az elkövetkezendő hónapok minden úszónknak vízválasztók lesznek – kezdte Sós Csaba kapitány. – Elég régen vagyok a szakmában, ezért bátran kijelenthetem, egyetlen versenyző – még ha olyan nagy klasszis is, mint Katinka – sem adhat hónapnyi előnyöket az ellenfeleknek. Most úgy vélem, hogy Hosszú Katinka életében egyre inkább más, nem az úszáshoz tartozó dolgok válnak fontossá. Férjhez ment, boldog, kinyílt a világ előtte, már nem csak az uszodát látja. Azt el kell mondanom, hogy magam is furcsának tartom Katinka »eltűnését«, valóban nem tudok róla semmit. Fukuokáig még nyolc-kilenc hónap van, Katinka akár még ott lehet(ne) Japánban a világbajnokságon. Ehhez azonban tréningezni kell, úgy ahogyan a többiek teszik. Bízom benne, hogy Katka még nem tett le arról, hogy megszerezze századik érmét a világversenyeken. De ha még mindig ez a célja, akkor sürgősen változtatnia és edzenie, versenyeznie kellene.” 

A szövetség elnöke, Wladár Sándor és Katinka elvileg nemsokára összeülnek, hogy megbeszéljék, mik a jövőbeli tervek. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top