nlc.hu
Sztárok

Színészek halálközeli élményei filmforgatás közben

Színészek, akik majdnem szörnyethaltak forgatás közben

Csak egy jó tanács ezek alapján a jövő színészgenerációjának: nem kell bevállalni az akasztásos jeleneteket.

Mindig nagyon nagyra értékeljük, hogy ha egy színész 110 százalékkal veti bele magát egy-egy szerepbe, hiszen az meg is látszik az eredményen: legyen akármilyen minőségű a film, az elkötelezett alakítás a rosszabb produkciókat is képes elvinni a hátán. Tom Cruise például erre építette a karrierjét. De nem ő az egyetlen, aki életveszélyes mutatványokat is képes bevállalni egy film sikerének kedvéért. És ahogy egyébként Cruise sem úszta meg sérülés nélkül az összes hajmeresztő kaszkadőrködést, úgy sajnos nem egyszer előfordul, hogy rosszul sülnek el a hasonlóan bevállalós jelenetek. Most ilyen eseteket gyűjtöttünk össze.

Brendan Fraser

A The Whale-lel a nagy visszatérését ünneplő Brendan Fraser néhány évvel ezelőtt elárulta, hogy karrierje egyik legikonikusabb filmje, A múmia majdnem az életébe került. Ha még megvan, Brendan karakterével halálraítélt fogolyként találkozunk, és csak kis híján múlik, hogy ne végezzék ki – eljutunk egészen odáig, hogy Rick nyakán már ott van a kötél. Az akasztásjelenetet Brendan a lehető legrealisztikusabban szerette volna eljátszani, ezért amikor az arcáról készült közeliket vették, visszatartotta a lélegzetét. A következő, amire emlékszik, hogy a kaszkadőr koordinátor ébresztgeti, majd azt mondja neki: „Gratulálok, egy klubba kerültél Mel Gibsonnal. Ő is majdnem megfulladt A rettenthetetlenben.”

Brendan Fraser

Fotó: John Phillips/Getty Images

Jackie Chan

Ami a 2000-es évektől Tom Cruise, az a ’80-as, ’90-es éveknek Jackie Chan volt: a világ egyik legnépszerűbb akciósztárja híres arról, hogy minden veszélyes jelenetet saját maga csinál végig, ezzel pedig számos balesetet okozott már önmagának. Gyakorlatilag már szinte az összes létező csontját eltörte, de egyszer életveszélyesen megsérült: az Istenek fegyverzete című filmjében betörte a koponyáját, amibe majdnem bele is halt. A jelenetben úgy kellett volna átlendülnie néhány faágon, akár egy majomnak – azonban az ágak mind letörtek, Jackie pedig egyenesen egy sziklára esett. Érezte a fejébe nyilalló fájdalmat, látta a füléből szivárgó vért, majd teljesen lezsibbadt. Azonnal kórházba szállították, ahol nemcsak a törést kellett az orvosoknak helyreállítaniuk, de ki kellett szedni az esés következtében a színész agyába beleállt csontot is.

Jackie Chan

Fotó: Michael Loccisano/Getty Images

Michael J. Fox

A Vissza a jövőbe 3-ban Marty és a Doki a vadnyugaton rekednek, ahol Marty-t egy lóra kötve fel akarják akasztani. Ilyenkor a színészek általában hevedert viselnek, de ennél a jelenetnél nem úgy sültek el a dolgok, ahogy tervezték: a kötél egyre szorosabb lett Michael J. Fox nyakán, aki végül elvesztette az eszméletét. „Ájultan himbálóztam a kötél végén jó néhány másodpercig, mielőtt Bob Zemeckis, bár nagy rajongóm volt, rájött, hogy még én sem vagyok ilyen jó színész” – emlékezett vissza Fox a memoárjában az esetre.

Michael J. Fox

Fotó: Roy Rochlin/Getty Images

Jason Statham

Jason Statham és A feláldozhatók 3 stábja Bulgáriában, a Fekete-tengernél forgattak. Az egyik jelenetben egy háromtonnás teherautót kellett vezetnie Stathamnek, a többieknek pedig menet közben fel kellett pattanniuk a kocsira. Jason el akarta próbálni a kaszkadőrmutatványt, mielőtt felvették volna élesben, csakhogy a jármű fékje nem működött. Miután elütött két operatőrt, a teherautó lezúgott a három méter magas szakadékba, és pillanatok alatt elsüllyedt a tengerben. 18 méter mélyen, a Fekete-tenger alján Statham összeszedte magát, kimászott a kamion ablakán és a felszínre úszott, ahol szembe találta magát Sylvester Stallonéval, aki a szakadék széléről felvette az egész jelenetet a telefonjával.

Jason Statham

Fotó: Mike Marsland/Getty Images

Isla Fisher

A Szemfényvesztők egyik rosszul sikerült trükkje nem sokon múlt, hogy Isla Fisher életét követelte. A színésznő be volt zárva egy vízzel teli akváriumba, és gyorsan kinyitható, mágneses láncokkal volt a tartály aljára kötözve. Csakhogy a zár elromlott, nem nyílt ki, így Isla hosszú időn át fulladozott, a stáb ugyanis azt hitte „épp Meryl Streepet meghazudtolóan jól játszom”. Végül valakinek leesett, hogy Isla az életéért küzd, és még épp időben megmentette a színésznőt.

Isla Fisher

Fotó: Frazer Harrison/Getty Images

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top