nlc.hu
Sztárok

„Waity Katie”: Katalin hercegné gúnyneve

Mit jelent Katalin „Waity Katie” gúnyneve, amit Meghan felhozott az interjúban?

Katalin hercegnét sem hordozta mindig a tenyerén a brit sajtó, sőt, egy időben kifejezetten gonoszul bántak vele.

Már több mint másfél éve, hogy Meghan és Harry borították a bilit és kitálaltak Oprah Winfrey-nek, bár úgy tűnik, az az interjú nem volt elég ahhoz, hogy az emberek meghallják a már Los Angelesben élő hercegi pár oldalát. Ezért december 8-án a Netflix debütált a Harry és Meghan című, róluk szóló sorozat – a dokumentumszéria viszont azonnal visszaidézi bennünk a hírhedt Oprah-interjút. Ebben Meghan rengeteg egyéb dolog mellett arról is beszélt, hogy milyen borzalmasan bánt vele a brit sajtó.

„Harry családjától megkaptam, hogy ugyanez velük is megtörtént. Összehasonlították azt, amin én mentem keresztül azzal, hogy Kate-et »Waity Katie«-nek gúnyolták, mikor arra várt, hogy William elvegye. Bár el tudom képzelni, hogy ezt nagyon nehéz volt átélni, a kettő nem ugyanaz. A gorombaság és a rasszizmus nem ugyanaz”

 

 – hangzik el az interjúban.

De mi is ez a gúnynév, amit Meghan Katalin hercegnével kapcsolatban emleget?

Mikor Katalin még csak Kate Middleton volt, és éppen hogy összejött Vilmossal, 2003-ban rögtön rátapostak a fékre a kapcsolatukban. Szünetet tartottak, de ez nem tartott sokáig: kibékültek és négy év boldogság várt rájuk. 2007-ben azonban ismét szakítottak, így mikor nem sokra rá újra egymásra találtak, az emberek meg voltak róla győződve, hogy ezúttal a herceg már nem akarja megkockáztatni szerelme elvesztését: már szinte mindenki hallotta az esküvői harangokat. Csakhogy Vilmos nem sietett sehova. Még három éven keresztül húzta a lánykérést, amivel Katalin szüleit és a brit sajtót is rendesen összezavarta.

A média – főleg a brit média – viszont nem a türelméről és a jóindulatáról híres: a hosszú éveken át a lánykérésre várakozó Katalint „találó” gúnynévvel illették. Ez volt a Waity Katie, ami egyfajta szójáték a nő nevéből és a várakozni angol szóból, vagyis „várakozó Katika”. Katalin persze gyűlölte a gúnynevet, és az sem segített, hogy nemcsak a sajtó, de a családja felől is érezte az egyre növekvő nyomást. 

Miért várt eddig Vilmos herceg a lánykéréssel?

Bár elég elavult dolog azzal egyenlővé tenni egy nő értékét, hogy megkérik-e a kezét vagy sem, és 30 éves kora után sem lesz senki vénlány, azért mégis érdekes, hogy Vilmos herceg ilyen sokáig nem akart vőlegény lenni. Viszont ha megismerjük a hercegi pár hátterét, akkor máris nem szalad fel a szemöldökünk a kései lánykérés tényén.

Katalin és Vilmos

Katalin és Vilmos bejelentik, hogy eljegyezték egymást (Fotó: Chris Jackson/Getty Images)

Vilmos és Katalin ugyanis még szinte tinédzserek voltak, amikor az egyetemen megismerkedtek. Ezért teljesen biztosak akartak lenni abban, hogy készen állnak a házasságra és egymásra, mielőtt fejest ugranak ebbe az óriási, jó esetben egy életre szóló elköteleződésbe. Így hát, miután a pár 2007-ben újra összejött, kötöttek egy megállapodást a házasságról.

„Senki sem tudta, de Vilmos és Katalin titokban már megegyeztek abban, hogy össze fognak házasodni, még anno, 2007-ben. És tisztában vagyunk vele, hogy ez egy olyan pár, akik aztán nagyon jól tudnak titkot tartani, így végül mégiscsak Katalin az, aki utoljára nevet”

 – magyarázta Katie Nicholl.

(Forrás: Us Weekly, Cheat Sheet)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top