nlc.hu
Sztárok

Katalin hercegné asszisztense

Először választott magának férfi asszisztenst Katalin hercegné, ő lett a befutó

Katalin hercegné új személyi asszisztense nem most tette be először a lábát a palotába: fontos feladatot látott el II. Erzsébet királynő uralkodása alatt is.

Katalin hercegné korábbi személyi titkára, Hannah Cockburn-Logie személyes okokra hivatkozva hagyta ott az állását, munkaadójával azonban olyan jó viszonyban maradt, hogy még az utódja kiválasztásában is segítségére volt.

Katalin hercegné mosolyog

Fotó: Jane Barlow – WPA Pool/Getty Images

Hónapokig keresték az ideális jelöltet

Vilmos herceg felesége, szakítva az eddigi hagyományokkal, a jelentkezők közül Tom White-ot találta a legígéretesebbnek. A 36 éves háborús veterán két évig szolgálta II. Erzsébet királynőt, méghozzá testőrként. Az, ahogyan Tom a királynővel bánt, Katalin hercegnét teljesen levette a lábáról: a férfi minden kétséget kizáróan bebizonyította a királyi családnak, hogy nemcsak figyelmes, szorgalmas és talpraesett, hanem maximálisan megbízható is.

A kiválasztási folyamat hónapokon át tartott és sokszor okozott fejtörést a hercegnének. Jó eséllyel pályáztak a megüresedett posztra sikeres brand menedzserek, a Buckingham Palota korábbi alkalmazottai és olyanok is, akik a brit kormány tisztviselőiként tettek le sokat az asztalra. Tom végül azzal ütötte ki a nyeregből a vetélytársait, hogy 22 éves korától kezdve Afganisztánban katonaként is szolgált.

Ennek köszönhetően lett ő Katalin hercegné új személyi asszisztense, akiről kis túlzással állíthatjuk, hogy Vilmos herceg után a legfontosabb férfivé lépett elő a háromgyerekes anyuka életében. Korábban kizárólag nők segítették a hercegné mindennapjait, a munka fontos részét képezi ugyanis Katalin hivatalos és privát ügyeinek gördülékeny intézése.

Tom White, Katalin hercegné új asszisztense II. Erzsébet királynő háta mögött

Tom White a háttérben vigyáz II. Erzsébet királynőre 2021-ben (Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images)

Sokak szerint Dianát koppintja

Bár Tom White számára nem ismeretlen terep a Buckingham-palota, Katalin hercegné mellett új kihívások várnak rá, hiszen Vilmos felesége egész más életritmus szerint tölti mindennapjait, mint az idős II. Erzsébet királynő tette. Az új alkalmazottnak nemcsak kísérgetnie kell majd a munkaadóját, hanem komplikált szervezési feladatokat is el kell látnia, és folyamatosan rendelkezésre kell állnia. A jóképű asszisztensnek a gördülékeny ügyintézésen túl arra is ügyelnie kell, hogy ne essen csorba Katalin hercegné hírnevén.

Az angol sajtó nem hagyta szó nélkül a leendő királyné választását: sokan úgy vélik, hogy Katalin szeretett anyósát, Diana hercegnőt másolja. Ő, és egykori személyi asszisztense, Paul Burrell mély bizalmi kapcsolatot alakított ki, olyannyira, hogy III. Károly király első felesége csak „sziklaszilárd támaszom”-ként emlegette őt. Könnyen lehet, hogy Katalin hercegné is valami hasonlót keres Tom White személyében!

Nyitókép: Getty Images – Samir Hussein, Forrás: Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top