nlc.hu
Sztárok

Proksa Szandra a hagyományok híve

Proksa Szandra és családja a hagyományos ünneplés híve

A TV2 Életmódi műsorvezetője egy hároméves kisfiú édesanyja, jelenleg második kisfiával várandós - az nlc-nek beszélt arról, hogy tölti idén a karácsonyt.

Hogy alakul az idei karácsony? Nagy családos ünneplés lesz, esetleg elutaztok valamerre?

Mi a karácsonyt családi hagyományainknak megfelelően idén is a családdal együtt töltjük. Szenteste a férjem szüleinél jön össze a teljes család (gyerekek, szülők, testvérek és nagyszülők). Karácsony első napját is mindig együtt tölti a család, akkor általában a korábbi szokásoknak megfelelően a férjemmel mi vagyunk a vendéglátók. Nálunk a karácsony a családról szól. 

A bolti árak átalakítják bármiben az ünnepi menüt?

Az ünnepi menü marad nálunk a hagyományaink szerint megszokott.

Proksa Szandra

Fotó: Instagram

Mennyire kell most megnézni, hogy mi mennyibe kerül? Visszafogod a költekezést valamennyire?

Természetesen kontroll alatt tartom a költéseimet, igyekszem ésszerűen intézni a bevásárlásaimat. Nyilván az ünnep elsősorban a családról szól, de arra odafigyelek, hogy mindenki kapjon meglepetést, hiszen nagyon szeretek örömet okozni.

Hogy néz ki számodra az ideális szenteste?

Éppen úgy, ahogy nálunk megszokott. Szerencsés ember vagyok, hogy a mi családunkban az ünnepeknek hagyománya van, melyeket a szüleink is komolyan vesznek a mai napig. Ez úgy néz ki a gyakorlatban, hogy szenteste a férjem szüleinél jön össze a teljes család, jön édesanyám és a testvérem, a párom testvére és a családja is. Sokan vagyunk, sok a gyerek is, nagyon szeretem ezeket a családi összejöveteleket. A gyermekeimnek is ezt a szokást szeretném továbbadni, hogy várják és szeressék az ünnepeket, ahogyan én is a mai napig. Ha a kisfiam nagyobb lesz, szeretném elvinni éjféli misére is, hiszen gyerekkorom legszebb ünnepi emlékei a templomban szerzett élményekhez, a közös éneklésekhez kötődik.

Mennyire okoz feszültséget az ilyenkor szokásos logisztika, hogy mindenhol tudj időt tölteni?

Idén kicsit más lesz a karácsony, mint korábban, hiszen a második kisfiammal vagyok várandós. Édesanyám sokat segít majd a készülődésben és a főzésben is. Azt eldöntöttem, hogy stresszelni nem fogok, hiszen nekem most a baba az első. Élvezni akarom az ünnepeket, és ezért mindent meg is fogok tenni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top