nlc.hu
Sztárok

Gina Lollobrigida élete képekben

Meghalt az isteni Lollo – Gina Lollobrigida kihívásokkal és izgalmakkal teli élete képekben

Páratlan szépsége miatt figyelt fel rá a modell-és a filmszakma, de humorának és intelligenciájának köszönhetően élete végéig a felszínen maradt.

Golden Globe-díjas olasz színésznő, énekesnő, fotóművész – szerepel Luigina Lollobrigida, azaz Gina Lollobrigida életrajzában. Ennyiből máris tudhatjuk, hogy az élete izgalmakkal és kihívásokkal teli volt – ma reggel, 95 éves korában hunyt el.

Gina Lollobrigida

Fotó: Getty Images

A színésznő egy festői szépségű olasz hegyi faluban nőtt fel, egyetemi éveit pedig Rómában töltötte. Művészetet tanult, szépségének köszönhetően pedig a modellszakmában is megtalálta a számításait. Nem telt el sok idő, többen felfigyeltek rá, többek között híres filmesek is: egyből elkezdték foglalkoztatni. Először kisebb szerepeket kapott, aztán már főszerep is jutott neki.

Gina Lollobrigida 1952-ben
Megnézem
Összes kép (4)

Meghívást kapott Hollywoodba, egyes pletykák szerint azért, mert felkeltette a különc milliomos, Howard Hughes érdeklődését. Szakmailag nem fejlődött a tengerentúlon, így 1949-ben hazatért. Olaszországban megismerkedett Milko Škofič szlovén orvossal, akihez még abban az évben feleségül ment, született egy fiúgyermekük, 1971-ben azonban a válás mellett döntöttek. Ekkor már színésznőként is hírnevet szerzett, nagy olasz filmesekkel dolgozott, az egyik munkájánál azonban elutasították, mert állítólag túl sok pénzt kért, így Sophia Lorent választották helyette. Ezután évekig ment köztük az adok-kapok, amelynek a bulvármédia örült a legjobban.

Gina Lollobrigida 1965
Megnézem
Összes kép (3)

Az 1970-es években jelentette be, hogy visszavonul a filmezéstől és a fotózásnak szenteli az életét: Italia mia címmel 1973-ban kiadott egy fotóalbumot. Leginkább hírességek álltak a kamerája elé, még Fidel Castróval is készített interjút, a képeket pedig természetesen ő csinálta. Szerepelt televíziós műsorokban és egy szappanoperában is, de a filmezést tényleg maga mögött hagyta. A politikai pályával is megpróbálkozott, de kudarcot vallott. Többször járt Magyarországon, még a Magyar Televízió 1972-es szilveszteri műsorában is fellépett.

Gina Lollobrigida 2016
Megnézem
Összes kép (7)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top