nlc.hu
Sztárok

Rippel Ferencék leragasztják éjszakára a szájukat

„Belemehet bármi, pók, bogár, por” – Rippel Feriék leragasztják éjszakára a szájukat

Elvileg profi sportolók is használják ezt a technikát.

Rippel Ferenc, aki artista biohackernek vallja magát mindent megtesz, hogy hosszú és egészséges élete legyen. Vannak különleges módszerei, amiket nem csak magán, de fián, Herkulesen is szokott alkalmazni. 

Rippel Ferenc

Rippel Ferenc (Fotó: TV2)

Mint a legtöbb embernek, az artistának is fontos a jó, egészséges alvás. Ennek érdekében gyermekével időben lefekszenek, nem engedi neki a telefonhasználatot, de ami a legmeglepőbb, hogy mindkettőjük száját leragasztja. Ennek az okát a Borsnak árulta el. 

„Amikor szájon keresztül lélegzünk alvás közben, akkor fáradtabban ébredünk, kiszárad a szánk, belemehet bármi, pók bogár por, szőrszál, hajszál akármi, és ezeket mind lenyeljük és a torkunk is kiszárad. A szánk alapvetően nem légzőszerv, táplálkozásra és beszédre használjuk és ha a csak az orrunkon veszünk levegőt éjszaka, sokkal energikusabban ébredünk reggel. Ezt a technikát egyébként a sportolók, főleg a futók alkalmazzák, mert turbó hatással van a légzésükre és a teljesítményükre egyaránt – magyarázta Feri, aki azt is hozzátette, ehhez egy speciális tapaszt használnak. – Nem úgy kell elképzelni, hogy az egész szánkat betapasztjuk, csupán csak a szánk közepére kell tenni egy kétszer két centis kis tapaszt. Persze figyelembe kell venni mindenkinek a saját egészségügyi állapotát is, hiszen ha meg vagyok fázva, folyik az orrom én sem alkalmazom ezt a módszert. Azonban, ha valaki szeretne egészségesebb életet élni, a megfelelő légzéstechnikával ezt is elérheti.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top