nlc.hu
Sztárok

Gergely Róbert akkor és most

A ma 65 éves Gergely Róbert akkor és most

Színész-énekesként ismeri az ország, de Gergely Róbert rendezőként, íróként, sőt: díszlettervezőként is kipróbálta már magát. Megnéztük mennyit változott a ’80-as évek óta körülrajongott születésnapos sztár.
Gergely Róbert

Nagyjából három hét kellett ahhoz, hogy Gergely Róbert országos sztár legyen. 1991-ben történt mindez, Robi ekkor már néhány éve diplomázott a főiskolán és a Pécsi Nemzeti Színházhoz szerződött, de megjárta már a budapesti Rockszínházat, a Vidámszínpadot és az Operettszínházat is, sőt, már filmes szerepeket is kapott. Mégsem ezek hozták meg neki a sikert – vagy inkább: hírnevet –, hanem a Filmslágerek magyarul című kazetta, melyen a színész az Emmanuelle zenéjének magyar verzióját énekelte. Saját elmondása szerint az alatt a két hét alatt robbant be a sláger, amíg ő Spanyolországban nyaralt, hazatérve pedig már a csapból is az Emmanuelle folyt.

De azóta már eltelt 32 év, és az előadóművész nem hagyta, hogy csak az Emmanuelle határozza őt meg. 65 éves korára nem egyszer beköltözött már a nappalinkba a szinkronszerepei által (többek között John Travolta is az ő orgánumán szólalt meg a Grease-től A vér kötelez című filmig, de Hugh Jackmannek és Val Kilmernek is kölcsönözte már a hangját, legutóbb pedig Benicio del Torót magyarította a Semmi hirtelen mozdulatban). Felbukkant számtalan filmben és sorozatban, színházban pedig nemcsak színészként, de rendezőként és íróként (Bőröndmese), valamint díszlettervezőként (Mona Marie mosolya) is megmutatta a tehetségét – miközben a zenélést sem hagyta abba. Bár úgy tervezi, hogy hamarosan nyugdíjba megy.

Olyan műsorokat is bevállalt, mint a Vacsoracsata, a Széf vagy a Nyerő páros, de műsorvezetőként is láthattad, hiszen egy ideig ő volt a Család-barát házigazdája. Magánélete a karrierjéhez hasonlóan hektikus volt: Tallós Andreától született egy gyereke, Simon, ám 1998-ban elváltak. 10 évvel később egy évtizeden át Némedi-Varga Tímea színésznővel volt együtt, ám 2018-ben ők is szakítottak – a legújabb hírek szerint viszont Róbertre nem olyan rég ismét rátalált a szerelem. Kattintsd végig a galériát és nézd meg, mennyit változott a színész-énekes!

Gergely Róbert
Megnézem
Összes kép (8)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top