nlc.hu
Sztárok

Damu Roland öröksége

Egyetlen dolgot kért Damu Roland lánya az örökségből, mai napig nem kapta meg

A gyerek lemondott mindenről, ami édesapja után maradt, csak ezt egy dolgot kérte.

A Damu Rolandtól örökölt gitárt még mindig nem kapta meg a színész kislánya, Maja. Pedig a gyerek lemondott mindenről, ami édesapja után maradt, csak ezt a hangszert kérte, hogy maradjon egy emléke róla – írja a Blikk.

December 1-jén született jogerős végzés arról, hogy Damu Roland kislánya, Maja megörökölte apja után a színész forgalmi értékkel nem bíró gitárját. A kislány gyámja, Katalin, Maja nevében a hagyatéki tárgyaláson nehéz, de logikus döntést hozott: a művész által hátrahagyott adósságok miatt lemondanak az egész örökségről. Mivel azonban Maja nagyon tehetséges, az édesapjától örökölt gitárra igényt tartottak. A hangszert azonban a mai napig nem kapták meg, hiába született róla jogerős hagyatéki végzés, és telt le a kiszabott határidő az átadásra.

A Blikk úgy tudja, Damu Roland hátrahagyott holmiját az egyik barátja szedte össze a színész lakásából, és egy leltárt is készített a tárgyakról, amelyeket egy raktárban helyezett el megőrzésre. Csak a barát tudhatja, hova lett a gitár, véli Katalin, aki születése óta a kislány gyámja. A lapnak azt mondja, ha 15 napon belül nem kapják meg a gitárt, közjegyzőhöz fordul.

A hagyatéki eljárás során Damu adósságai miatt két házat is elárvereztek a család fölül, de egy autót is vitt a végrehajtó.

Damu Roland

Damu Roland kislánya lemond az örökségéről (Fotó: Smagpictures)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top