nlc.hu
Sztárok

Lékai-Kiss Ramóna átváltozása

Ennyit változott Lékai-Kiss Ramóna a Barátok közt óta

5 éve már, hogy Lékai-Kiss Ramóna végleg elbúcsúzott az azóta véget ért Barátok közttől, de most ismét napi sorozatban szerepel – ám ez idő alatt sem unatkozott egy percig sem!

16 éven keresztül láthattuk minden  este az RTL legsikeresebb sorozatában Szentmihályi Zsófiként Lékai-Kiss Ramónát, akinek ez a több mint másfél évtized 2018-ban bizonyult túl soknak. „16 év az 16 év” – mondta Rami, mikor arról faggatták, mégis mi állt a távozása hátterében, és valljuk be: teljesen jogosan zárta le az életének ezt a korszakát. A színésznő ugyanis csupán 17 éves volt, mikor Veszprémből Budapestre – egészen pontosan a Mátyás király térre – költözött; a nézők szeme láttára nőtt fel, a sorozatban töltötte a fiatal felnőttkorát, így abszolút érthető, hogy 33 évesen már másfajta kihívásokra vágyott. Több időt akart szentelni a színháznak, új dolgokat szeretett volna kipróbálni – és persze akkor már Lékai Máté is az élete része volt, akivel hamarosan családot is alapítottak.

Lékai-Kiss Ramóna a Barátok közt idején

Ramóna, mikor először csatlakozott a Barátok közthöz (Fotó: x Archívum Story-Best)

A Barátok köztnek azonban örökre bérelt helye van a szívében, hiszen miután tavalyelőtt véget ért az ikonikus széria, annak egykori Zsófija így búcsúzott tőle:

„Számomra valahol itt kezdődött minden… tegnap, hogy Várkonyi Andrást idézzem : »a nagy kaland véget ért«! Nehéz szavakba önteni azt a rengeteg élményt, fejlődést, tanítást, tanulást, barátságot, veszekedést, sírást, örömöt, nevetést, elmúlást, ami 17 éves koromtól végigkísért! Az biztos, hogy több volt ez, mint egy kaland, és ami a legbiztosabb: Boldog élet Rád, csak Barátok Közt vár!”

 

Lékai-Kiss Ramóna

Rami a Barátok közt 10 éves évfordulóját ünneplő buliján (Fotó: Szabolcs László)

Addigra már Rami bebetonozta magát a TV2 meghatározó arcaként. Hiszen a sorozat után ugyan az „anyacsatornájánál” helyezkedett el – a Reggeli és az X-Faktor adásait vezette, és a sorozatok világától sem búcsúzott el: epizódszerepet kapott a Drága örökösökben –, azonban 2020-ban óriási vihart kavarva igazolt át az RTL konkurenciájához. A rajongói nem viselték jól a változást (volt, akitől halálos fenyegetéseket is kapott), de az idő őt igazolta. Ő az egyik műsorvezetője  a TV2-n a Dancing with the Starsnak,  de ő volt a házigazdája Ninja Warriornak és A nagy Ő legutóbbi évadának, és a Sztárban sztár zsűrijébe is beült.

Lékai-Kiss Ramóna a Dancing with the Starsban

Ilyen lehengerlő ruhákban tündököl Rami a Dancing with the Starsban (Fotó: TV2 / press.tv2.hu)

A csatorna olyan szinten lefoglalta Rami minden idejét, hogy előfordult, hogy egy nap két különböző produkcióban is dolgozott. Mert mielőtt Árpa Attila szerelmi életét egyengette volna, a színésznő a reggelét ismét egy napi sorozat forgatásán indította. Ez pedig nem más, mint a Hazatalálsz, melyben Rami Trixit alakítja, aki mint mondja, az eddigi legösszetettebb karakter, amit a karrierje során eljátszhatott. „Ez egy durva női szerep, ami több síkon mozog, nagyon nagy érzelmekkel. Nagy kihívás volt színészileg, emberileg és érzelmileg is eljátszani ezt a szerepet. Imádom Trixi minden mozdulatát” mesélte az nlc-nek.

Lékai-Kiss Ramóna Hazatalálsz

Lékai-Kiss Ramóna mint Trixi a Hazatalálszban (Fotó: TV2)

A színésznő azt is elmondta, hogy igazi katarzisélménye volt a Hazatalálsz forgatásán – annyira beleélte magát Trixi tragédiájába, hogy a felvétel után képtelen volt abbahagyni a zokogást,

„amire ez a csodás stáb, síri csöndben, ölelve engem, megvárta, amíg megnyugszom. Azt hiszem, soha nem felejtem el ezt a pillanatot!”

 

 És a helyzet az, hogy Rami megérdemelte már, hogy megugorjon egy ilyen feladatot. Mert bármennyire is szerettük Zsófit, Trixi talán még nagyobb hatással lesz ránk, nézőként és a fentiek alapján Rami színészi karrierjére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top