nlc.hu
Sztárok

Így néz ki most Kárász Zénó

Megőszült és szakállás lett Kárász Zénó, a Família Kft. Szép Ádámja

A színész ősz szakállal és hajjal egészen másképp fest, mint a sorozat idején.

Ki ne lett volna egy kicsit szerelmes a Família Kft. ügyeletes szépfiújába, Szép Ádámba? A karaktert Kárász Zénó alakította, aki a sorozat forgatásának idején a húszas éveiben járt, és tökéletes hanyagsággal hozta a Szép család legidősebb fiának figuráját.

Kárász Zénó a Família Kft-ben

Szép Ádámként, sorozatbeli édesanyjával, Esztergályos Cecíliával (Fotó: Cser János)

A színész dráma tagozatos középiskolát végzett, ahonnan szinte magától értetődő volt, hogy a Színművészeti Főiskolára jelentkezik, oda azonban többszöri próbálkozás ellenére sem sikerült bejutnia. 

A kudarc nem keserítette el, B-tervként Gór Nagy Mária színitanodájába iratkozott be, ami mellesleg azért is kapóra jött az életében, mert másik szerelmét, a vízilabdát főiskola mellett nem tudta volna menedzselni, de valójában Ádám szerepét is a helynek köszönheti, itt figyelt rá fel Szurdi Miklós, a Família Kft. rendezője.  

Kárász Zénó vízilabdázik

A vízilabda volt a színjátszás mellett a másik nagy szerelem (Fotó: Németh Gabriella)

A sorozat 1999-ig futott a tévében és bár talán a szereplők körüli felhajtás abbamaradt, Kárász Zénó nem tűnt el. Több magyar filmben és sorozatban feltűnt, az utóbbi években például a Drága örökösök és a Jófiúk című produkciókban is, emellett azonban inkább a színházra fókuszált. Több tucat szerepet játszhatott el a kecskeméti Katona József Színház, a Vidám Színpad és a Szegedi Nemzeti Színház falai között 2000 óta. 

A színész jelenleg a Hazatalálsz című sorozat egyik szereplője, ő alakítja a Nagy-Kálózy Eszter által megformált Janka férjét, Tibort, de első ránézésre szinte alig ismerni őt fel. Hosszabb fazonú sötét hajába már őszülő tincsek vegyülnek, szakálla pedig szintén idegennek hat, ha a karrierjének korai éveit idézzük.

Kárász Zénó a Hazatalálsz premierjén

A színész a Hazatalálsz című sorozat premierjén (Fotó: TV2)

Egyedül a mosolya nem változott, amit a kisfia, a 14 éves Buda is örökölt. Kárász a TV2 Vigyázat, gyerekkel vagyok! című műsorában elárulta, hogy a kisfia jelent számára mindent

A világ legcsodálatosabb dolga történt velem, amikor Buda megszületett. Beengedtek a szülésre, és én csak néztem és üvöltve bőgtem. Be kellett tenni inkubátorba, benyúltam az ujjammal és abban a pillanatban megfogta a kezem. A világ csodája volt.

Bár Buda édesanyjával nincsenek együtt, akkor láthatja őt, amikor csak szeretné, mesélte korábban a Hot! Magazinnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top