nlc.hu
Sztárok

A Família Kft. Ádámja akkor és most

A Família Kft. Ádámja 22 évesen került a sorozatba, Kárász Zénó ma már 52 éves

Kárász Zénó 22 éves volt, amikor bekerült a népszerű sorozatba. Ő lett mindenki Ádámja.

Kárász Zénó 1969-ben született Szentesen. Először sportszerűen vízilabdázott, a színészet csak később kezdte el érdekelni.

„… a rajztanárom, Dózsa Erzsike színházi alapismereteket is ta­nított nekünk. Rábeszélt, hogy segítsek az osztálytársamnak felkészülni a főiskolai felvételi­jére, bemutatóztunk. Utána mondta nekem, hogy ezt foly­tatnom kellene. Beletette a fü­lembe a bogarat.… négyszer is próbálkoztam a felvételivel a Színművészeti Főiskolára — sikertelenül…” – mondta Kárász Zénó, aki végül a Gór Nagy Mária Színitanodában végzett. Innen hívta el Szurdi Miklós rendező, a Família Kft. című filmsorozat indulásánál, hogy játssza el Ádám szerepét.

Kárász Zénó akkor és most

Kárász Zénó a Família Kft. Ádámjaként (Fotó: János x Cser/smagpix) és mostanában (Fotó: Korponai Tamás/smagpix)

A Família Kft. 1991-től nyolc éven át volt az egyik legnépszerűbb hazai sorozat. Ez tekinthető úgymond az első magyar szituációs komédiának, ami bár külföldi sablonokra épült, megvoltak a maga sajátosságai. Rengeteg volt benne a szponzor, és amit a Szép család konyhájában megfőztek, azt meg is ették. 

A sorozat után Kárász Zénó 2000-től a kecskeméti Katona József Színház tagja volt, 2004 óta a Vidám Színpad, 2010-től a Szegedi Nemzeti Színház színésze.

Kárász Zénó akkor és most

Kárász Zénó és családja (Fotó: László Szabolcs/smagpix)

A vízilabda a mai napig kíséri életét

Kárász Zénó nagyon komolyan űzte a vízilabdát, a Vasassal Magyar Kupát nyert és bajnoki ezüstérmet szerzett.

Végül a színi pályára „igazolt”, pontosabban ott ragadt, de a sportágtól később sem szakadt el, ráadásul mostanság is van oka a büszkeségre: 12 éves fia, Buda tagja a tehetséggondozó válogatottnak, a Ferencvárosban vízilabdázik.

„Nyilván elfogult vagyok a fiammal, de bekerült a szűkített tehetséggondozó válogatottba, ott volt Szombathelyen is a legutóbbi összetartáson, nagyon büszke vagyok rá. Nyomja, csinálja. Nincs könnyű helyzetben, mert nagyon régóta nagyon jó barátságban vagyok az edzőjével, Csizmadia Zsolttal. Mi anno egymás ellen játszottunk, aztán a strandvízilabda első két hazai bajnokságát már egy csapatban játszva nyertük meg. Mindenben teljhatalmat adtam neki, és azt mondtam, kezelje úgy Budát, mint a saját fiát. Szóval tényleg nincs könnyű dolga, duplán kell teljesítenie. Most kezdődött 5-én az edzőtábora, ezt a hat hetet kötelezően le kell nyomnia, nagyon keményen” – mondta Kárász Zénó waterpolo.hu-nak adott interjújában.

(Nyitókép: János x Cser/smagpix)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top