TV-sztárok

Mi lett velük? Így néznek ki most a Família Kft. sztárjai

A népszerű magyar sorozat nyolc éven keresztül szórakoztatta a tévénézőket. Húsz év alatt a szereplők közül néhányan alig változtak.

A Família Kft. 1991-től nyolc éven át volt az egyik legnépszerűbb hazai sorozat. Ez tekinthető úgymond az első magyar szituációs komédiának, ami bár külföldi sablonokra épült, megvoltak a maga sajátosságai. Rengeteg volt benne a szponzor, és amit a Szép család konyhájában megfőztek, azt meg is ették. A sorozatban szereplő színészek közül sajnos már többen nincsenek köztünk. A nagymamát, Vilmát alakító Bod Teréz már 2000-ben elhunyt, a családfő, Szép Károly szerepébe bújt Ádám Tamás pedig két éve, tragikus hirtelenséggel távozott az élők sorából. A többiek szerencsére jó egészségnek örvendnek, és alig változtak az elmúlt 20 évben.

A Familia Kft. című sorozat szereplői. A Família Kft. az 1990-es évek egyik legnépszerűbb magyar televíziós sorozata. Magyarországon ez volt az első szituációs komédia (sitcom). A pilot epizódokat 1991 októberében sugározta a Magyar Televízió (Fotó smagpictures.com)

A Família Kft. című sorozat szereplői. A Família Kft. az 1990-es évek egyik legnépszerűbb magyar televíziós sorozata. Magyarországon ez volt az első szituációs komédia (sitcom). A pilot epizódokat 1991 októberében sugározta a Magyar Televízió (Fotó: smagpictures.com)

Ágica (Esztergályos Cecília)

„Eddig, eddig, eddig vagyok!” – hangzik a jól ismert mondat szinte minden epizódban Szép Károlyné Ágnes, azaz Esztergályos Cecília szájából. A 77 éves Kossuth-díjas színésznő a sorozat óta agyondolgozza magát, az Újszínház állandó tagja, és nemrégiben egy realityben is feltűnt. A színésznő büszke a ráncaira, olyannyira, hogy nemrég egy smink nélküli fotót is mutatott magáról.

Fotó: Facebook

Fotó: Facebook

Apuka (Baranyi László)

Baranyi László tavaly nyáron ünnepelte a 92. születésnapját. A mai napig aktívan játszik a József Attila Színházban. Tavaly Gobbi Hilda-életműdíjjal tüntették ki. Sporttal és az unokáival tartja magát fitten. Húsz évvel ezelőtti önmagához képest külsőleg alig változott, ugyanolyan ősz, szakállas úriember, mint a sorozatban. 

Ricsi és Misi (Spáh ikrek)

Érdekesség, hogy a sorozat forgatókönyve eredetileg nem ikrekre íródott. A Spáh ikrekre a szereplőválogatáson figyeltek föl a készítők. Ricsi és Misi gyerekként szerepeltek a sorozatban, idén ősszel lesznek 40 évesek. Spáh Dávid rendező (Dobó Kata mellett), Károly pedig operatőr lett. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#forgatunk #20evutanujra #spahdavid #megtitok #denemsokarakiderul #izgi 😎🎬🥁🙊

Dobó Kata (@katadobo) által megosztott bejegyzés,

Kriszta (Xantus Barbara)

Xantus Barbara a színészi pályán maradt, a sorozat után Szurdi Miklós, a Família Kft. rendezőjének felesége lett. Két gyermeke született. Mióta férjétől elvált, a Turay Ida Színház társulatában játszik. Néhány napja a koronavírus okozta járvány kapcsán aggodalmának adott hangot, mivel munkája és megélhetése komoly veszélybe került.

Fotó: Smagpictures.com

Fotó: Smagpictures.com

Ádám (Kárász Zénó)

Kárász Zénó mindössze 22 éves volt, amikor a Família Kft. szereplőgárdájába válogatták. Tavaly töltötte be az ötvenet. A sorozat óta főleg színházakban játszott, de feltűnt néhány magyar filmben is. Jelenleg a Szegedi Nemzeti Színház tagja. 

Fotó: Szegedi Nemzeti Színház

Fotó: Szegedi Nemzeti Színház

Pici (Csonka András)

Csonka András Picit, azaz Ádám jó barátját alakítja a sorozatban. A Família Kft.-től óriási ismertséget és népszerűséget kapott, amit immár szabadúszó színészként kamatoztat az ország több színházában. Emellett énekesként és műsorvezetőként is nagy karriert futott be. Színházi szerepei mellett a közösségi médiafelületeken is aktív, szórakoztató tartalmakat készít.

Kiváncsi vagy, mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top