nlc.hu
Sztárok

Moldova György özvegye fél szemére megvakult

Moldova György özvegye: „Sokszor gondolok arra, hogy a legegyszerűbb lenne Gyuri után menni”

Nehezen viseli férje elvesztését Palotás Katalin.

Tavaly június 4-én hunyt el Moldova György. Hosszú ideig vártak egymásra egykori irodalmi szerkesztőjével, Palotás Katalinnal, akit néhai neje halála után feleségül vett. Nagy szerelem volt az övék, de sajnos nem tartott sokáig. Többek között özvegye is ott volt a hétfői emléktábla-avatáson, ahol a Blikknek beszélt a veszteségről.

Moldova György

Fotó: Szabolcs László

„Nem vagyok jól. Sokszor gondolok arra, hogy a legegyszerűbb lenne Gyuri után menni, annyira hiányzik. Csakhogy nekem még dolgom van itt a földön, és vannak, akik szeretnek, s vannak, akiket viszontszeretek. Miattuk is tartanom kell magam, erősnek mutatkoznom, pedig nem könnyű. Folyamatosan Gyuri jár az eszemben, jönnek vissza az emlékképek, a beszélgetéseink, az imádni való humora, a bölcsessége. Hiányzik, ahogy szeretett, s még jobban hiányzik, hogy én is szerethessem. Szegeden élek, szinte mindent ott hagytam, ami a közös életünket jelentette. Nem örököltem utána semmit, ám úgy érzem, mégis mindene az enyém. Itt van bennem. Ritkán mozdulok ki, a bal szememre ráadásul szinte teljesen megvakultam. Ez is feldolgozhatatlan egy olyan ember számára, aki mindig is imádta az ezerszínű világot” – magyarázta a lapnak Palotás Katalin, aki a távolság miatt ritkán jár ki néhai férjéhez a temetőbe, de azt vallja, nem kell ott lennie, hogy közel érezze magához Moldova Györgyöt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top