nlc.hu
Sztárok

Péter Szabó Szilvivel beszélgettünk

„Boldog vagyok és kiegyensúlyozott, már nagyon régóta” – Péter Szabó Szilvivel beszélgettünk

20 évvel ezelőtt ismerte meg az ország a NOX együttest, ami repülőrajtot vett már a kezdetekkor: a rádiók felkapták a dalaikat, és hamar megtelt a naptárjuk is fellépésekkel. Péter Szabó Szilvi ekkor még csak 20 éves volt, de szárnyalt. Hét sikeres év után úgy döntöttek, hogy szüneteltetik a formációt, tavaly azonban bejelentették a visszatérést, és hatalmas bulit csaptak az Arénában. Az énekesnő azóta sem szakadt el a szakmától, a televízióban is gyakran szerepelt, mégis nagyon izgatott és boldog volt, hogy újra a NOX-szal léphet színpadra. Szilvi az nlc-nek mesélt az újrakezdésről, arról, hogy ez miként érintette a hétköznapjait, valamint beszélt a családjáról és folytatásról is.

Tavaly volt 20 éve, hogy először színpadra álltatok NOX-szal. Össze tudnád foglalni, hogy mennyit változott azóta az életed és a személyiséged?

Egy szóval: rengeteget, 20 év nagyon sok idő. Felnőttem, sokat tapasztaltam, mindenről, ami körülvesz. Édesanya és feleség lettem, emellett pedig úgy gondolom, egy érett előadó. Sokat tanultam magamról, a világról, az emberekről. Már nem vagyok olyan hiszékeny és naiv, mint 19 évesen és azt hiszem, keményedtem is sokat, a szó jó értelmében.

Mindent beleadtok a formációval, hiszen szeretnétek ugyanazt az élményt nyújtani a közönségnek, amit annak idején. Hogyan készültetek a visszatérésre?

Őszintén mondhatom, hogy várakozáson felülire sikerült a visszatérés. Imádja a közönségünk a tavaly novemberben megjelent Főnix lemezt, olyannyira, hogy többen jellemezték úgy, mint a NOX történetének legkiforrottabb és legjobb lemeze. 

Majd jött az Aréna koncert, ahol olyan erővel támadt fel mindaz, ami régen volt és olyan fantasztikus este lett, amiről 13 éve álmodtunk. Hihetetlen volt és rengeteget adott.

Hosszú felkészülés előzte meg és nagyon aprólékosan igyekeztünk mindent kidolgozni a reklámtól a színpadi megvalósulásig. Úgy készültünk, főleg a koncert előtti hónapokban, hogy a folytatás is gördülékenyen menjen, amennyiben úgy döntünk, hogy továbbra is szeretnénk csinálni. Ezért is várjuk ennyire a tavaszi turné indulását, hiszen sok energiát fektettünk ebbe is.

Péter Szabó Szilvi

Péter Szabó Szilvi (Fotó: Rosta Márk András)

Hogy emlékszel vissza az első koncertre a visszatérés után? Katartikus élmény volt újra közönség előtt állni?

Mindent felülmúlt! Annyira együtt lélegeztünk a közönséggel két és fél órán keresztül, mintha el sem telt volna az a 13 év. Imádtam!

Sokat változott a technika is az elmúlt 13 évben, ami a fellépésetek színpadi kinézetén is meglátszott. 

A technika fejlődésének köszönhetően egy hatalmas, nagyon látványos show-t tudtunk a színpadra állítani. Már a tervekben látszott, hogy gigantikus lesz, de hihetetlen volt, amikor a kislányommal megérkeztem az Arénába, és a szemem elé tárult, hogy gyakorlatilag a plafontól a padlóig, faltól falig ért a színpad és a díszlet.

A kapcsolatotok milyen Tamással? Ugyanott folytattátok, ahol abbahagytátok?

Az elmúlt 13 évben rengeteg dolog történt mind a kettőnkkel. Ezekben az években voltak sajnos olyan időszakok, amikor nagyon messze voltunk egymástól és nem is beszéltünk. Ennek ellenére a kapcsolatunk ugyanolyan maradt, talán most még erősebb is, mint régen. Olyan ő nekem, mintha testvérek lennénk.

Péter Szabó Szilvi

Fotó: Sugár Kinga

Mik a jövőbeli tervek, meddig szeretnétek újra koncertezni? Hosszú távra terveztek a formációval?

2022. november 27. óta újra van NOX, és bízom benne, hogy most már ameddig színpadra tudunk menni, lesz is. Március végén indul egy 10 állomásos turnénk Főnix címmel, de ezt követően is szeretnénk mindent megadni a közönségünknek, maximálisan bepótolva az elmaradt 13 évet. Hamarosan érkezik új videoklip és új dal, de ezen a téren is nagyon aktívak leszünk. Már az azt követő videó is forog, és annak folytatására is megvannak a tervek.

Hogy látjátok, az új dalok ugyanolyan sikerrel futnak, mint a régi nagy klasszikusaitok?

Nagyon friss még az új lemez, de hihetetlen visszajelzéseket kapunk. Nagyon bízom benne, hogy a rádiók is annyira szeretni fogják őket, mint a régi nagy slágereinket.

Péter Szabó Szilvi

Fotó: Rosta Márk András

Szerinted mennyire ismeri a fiatalabb korosztály a dalaitokat? Melyik korosztályra alapoztok leginkább a koncertek alkalmával?

Szerencsére a NOX közönsége generációkon ível át. A közönség soraiban minden korosztály megtalálható, de természetesen fontos a számunkra, hogy a fiatalok is minél többen megismerjék, és ugyanannyit adjon számukra is a zenénk, mint régen.

Mit szóltak a családjaitok, amikor úgy döntöttetek, hogy újra belevágtok?

Szó szerint majd kiugrottak a bőrükből. Nagyon boldog volt mindenki a környezetünkben, rengeteg támogatást és erőt kaptunk, mind a családunktól, a barátainktól, a kollégáinktól és a szakmától egyaránt. 

Hosszú évek teltek el a visszatérésetek előtt, ilyenkor nehéz visszarázódni a régi kerékvágásba. Mennyit vett el ez a családotokkal töltött időből?

Mivel én az elmúlt 10 évben is aktívan koncerteztem a saját zenekarommal, és dalokat, lemezeket készítettünk, részemről nem volt akkora változás, de természetesen mind fizikálisan, mind mentálisan nekem is nagyon komoly felkészülés előzte meg az Aréna-koncertet.

Igyekeztem ezt úgy kezelni, hogy a családom ne szenvedjen hiányt semmiben, és minden fronton eleget tudjak tenni. Tomi részéről kellett aktívabban, fizikálisan is felkészülni, hiszen ő hosszú évek óta – ezt megelőzően – nem állt színpadon.

Rengeteget edzett és futott a táncpróbákat megelőzően, amiben Rubint Réka is hatalmas segítsége volt. Büszke voltam rá nagyon, mert olyan formában állt a színpadon az Arénában, mintha el sem telt volna 13 év.

Péter Szabó Szilvi

Fotó: Rosta Márk András

A lányod hogy áll az új élethelyzethez? Ő is ott tombol a koncerteken?

Imádja és végtelenül élvezte az Aréna-koncertet. A fellépés után napokig mondogatta, hogy mennyire büszke ránk, és számára hihetetlen volt látni, hogy ennyi ember szeret minket. Kívülről tudja szinte az összes dalunkat, még az újakat is. Nagyon fontos volt nekünk a véleménye az új dallal kapcsolatban is, hiszen a Galambom című dal a kedvence, ahogyan rengeteg rajongónknak is. Első hallásra énekelte.

Meg kell hagyni, szinte semmit nem változtál az elmúlt években – mivel tartod formában magad?

Örülök, hogy így látod, és köszönöm! Igyekszem odafigyelni magamra, legfőképp a táplálkozás és a mozgás tekintetében, de úgy gondolom, az is nagyon fontos, hogy hogyan érzi magát az ember a bőrében. Boldog vagyok és kiegyensúlyozott, most már nagyon régóta, remélem, hogy ez kifelé is észrevehető. 

Péter Szabó Szilvi

Fotó: Sugár Kinga

Az elmúlt pár évben többször szerepeltél különböző műsorokban: vannak olyan produkciók, amikre szívesen igent mondanál? A pároddal szerepelnétek például páros műsorban?

Sokszor kaptunk már közös felkérést a különböző páros műsorokra, de azokat nem vállaltuk el, és nem is nagyon szeretnénk. Főleg a párom, Gyuri nem, hiszen nem szeret szerepelni. Én szívesen kipróbálnám magam a jelenlegi műsorvezetés mellett máshol is műsorvezetőként vagy akár zsűriként is. Bár utóbbi hamarosan megvalósul, hiszen egy nemzetközi tehetségkutató verseny magyarországi zsűrijében foglalok majd helyet hamarosan.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top