nlc.hu
Sztárok

Vásáry André véleménye Horányi Juli kirohanásáról

Vásáry André Horányi Juliról: „Írjál jó dalokat, kisanyám és akkor fognak szeretni!”

Az énekes sok mindenben nem ért egyet a kolléganőjével.

Vásáry André is látta azt a beszélgetést a Reggeliben, amiben Horányi Juli azt fejtegeti, hogy Magyarországon a női előadók hátrányból indulnak. Az énekes abban egyetértett a kolléganőjével, hogy ez a szakma senkinek nem egyszerű, ám azzal már nem tudott azonosulni, ahogy Horányi gondolkodik a témáról. 

„Először is szeretném letisztázni, hogy Julival jóban vagyunk. Abszolút elfogadom, hogy neki ez a véleménye, és hogy ő ilyen történéseket élt meg. Visszanéztem ezt a beszélgetést, ahol konkrétumot nem fogalmazott meg, csak statisztikát mondott, például hogy húsz százalék a női előadók aránya. Nehogy nőellenes, vagy nőgyűlölő felhangja legyen ennek a dolognak, mert nem erről van szó, de nem értek ezzel egyet, mármint azzal, hogy ebből nemi kérdést csinálunk, hogy a női és férfi eladókat különválasszuk. Ebben a szakmában Magyarországon, sőt, az egész világon senkinek nem egyszerű. Nem lehet egyértelműen azt mondani, hogy a nők ennyire hátrányos helyzetben vannak. Ha hozott volna példát, akkor tök jó lett volna. Kapásból eszembe jutott, hogy a szervezők 90 százaléka férfi, ezért a meghívások nagy része a női előadókhoz megy, most persze műfajfüggő ez a dolog. Az újságok címlapján vagy az újságcikkek 90 százalékán a női előadók szerepelnek. Soha életemben nem hallottam olyan beszélgetést, ahol valamilyen módon a női előadók ellen lett volna szó” – nyilatkozta többek között Vásáry, majd elmesélte, hogy Horányi Julival beszélt erről a GLAMOUR Women of the Year gálán is, ahol az énekesnő elmondta neki, hogy ez téma számára a brandépítésről is szól. 

„Ha verjük az asztalt, hogy engem miért nem szeretnek és miért nem vagyok Youtube-on a felkapottak között, akkor el kéne dönteni, hogy kinek szólok, főleg ennyi idősen. Én tudom, hogy a harminc pluszos női közösség a közönségem, megtaláltam őket, olyan dalokat éneklek nekik, és nem sírdogálok a médiában, meg a TikTokon, hogy engem szeressenek. Írjál jó dalokat, kisanyám és akkor fognak szeretni” –mondta az énekes. Miller Dávid részben egyetértett az elhangozottakkal, sőt, hozzátette, hogy egy női előadó is bátran kérhetne annyi pénzt egy fellépésért, mint egy férfi előadó, ha ugyanannyi számot generál. Vásáry André szerint az ő műfajában dolgozó női eladók közül vannak olyanok, akik még nála is jobban keresnek, mert több ideje vannak a szakmában.

Vásáry André

Fotó: RTL Reggeli

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top