nlc.hu
Sztárok

Horányi Juli véleménye sokakat megoszt

Újabb énekes szállt bele Horányi Juliba: „Te most ennyire másik sztorit nézel?”

A Farm VIP második évadának győztese, Fehér Holló nem hagyta szó nélkül az énekesnő mondatait.

Ahogy korábban megírtuk, Horányi Juli az elmúlt években sok energiát fektet abba, hogy kiálljon a női előadókért. Bár volt egy kisebb csörtéje Rúzsa Magdival, az énekesnő nem a botrányairól híres. Most viszont egyre többen támadják a gondolatai miatt. Egyik TikTok-videójában a világhírű előadót és zenei producert, Alicia Keyst idézte, mellyel igazi lavinát indított el.

Horányi Juli

Horányi Juli (Fotó: Trenka Attila)

Íme először Juli nyilatkozata:

„A majdnem háromezer popdalszerző között mindössze 12 százalék a nők aránya, míg a hangmérnököknél ez az arány csupán három százalék. A zenei producereknek pedig mindössze a két százaléka nő. A világunk ötven-ötven százalékra épül, úgyhogy itt az idő, hogy a zeneiparunk is reflektáljon erre” – élt Alicia szavaival az énekesnő, melyre Fehér Holló egy másik TikTok-videóban így reagált:

@hollo_feher #kollázs vele: @Horányi Juli Tök jók a coverek, de miért kell kiemelni, hogy nőként? #szeptumpiercingeskéntazeneiparban ♬ eredeti hang - Fehér Holló

„Kajak nem értem! Te most ennyire másik sztorit nézel? Engem mindig meglep, amikor vannak a valóságban történések, és valaki teljesen máshogy interpretálja ezeket a saját kis univerzumában. Gyakorlatilag te azt mondod, hogy nem a hozzáértés és a tehetség egy szakma fokmérője, hanem a kvóták. Az összes videód arról szól, hogy mivel te nőnek születtél, neked jár az Aréna, a YouTube-trending, járnak a toplisták” – mondta a zenei producer.

„Az a baj, hogy abszolút nem zenészként gondolkodsz. Onnantól kezdve, hogy te el akarod adni a dalaidat, egy termék vagy. Ha az a termék nem olyan populáris, hogy kitermeljen egy Arénát, nem rentábilis a cucc és nem tudod eladni. Sajnos, ez van és nem azon múlik, hogy lány vagy, avagy fiú” – tette hozzá Fehér Holló.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top