nlc.hu
Sztárok

40 éves kép Gáspár Sándorról

40 éves képet mutatunk a születésnapos Gáspár Sándorról

Egy 1981-es premieren készült a fotó, amelyen Pap Verával látható.

Gáspár Sándor Szentesen nőtt fel, később pedig a Színház- és Filmművészeti Főiskola miatt költözött Budapestre. Egyből a Vígszínházba került, majd a Katona József Színház egyik alapítótagja lett. A színművész ma ünnepli a 66. születésnapját, amelynek alkalmából egy 40 éves képet is mutatunk róla. 

Gáspár Sándor számos darabban szerepelt, többek között Kroetz: Vadászat című alkotásában is, amelyet 1981-ben mutattak be a Vígszínházban. A színész és Pap Vera főszerepet kaptak, így több közös kép is készült róluk a premieren.

Gáspár Sándor és Pap Vera

A Vadászat c. darab bemutatója 1981 januárjában (Fotó: Archívum Nők Lapja)

A fővárosi évek után 2013-ban úgy döntött, vidékre szerződik, méghozzá a székesfehérvári teátrumban vállalt szerepeket – nemrég erről is mesélt az nlc-nek. „Remekül érzem ott magam. A régió központja Székesfehérvár, speciális népszínházi koncepcióval, a klasszikus darabok mellett kortárs, zenés és szórakoztató darabokkal, kísérletező stúdióval. A színésznek sok lehetősége van megmutatni a tudását.”

A karrierje mellett a magánélete is jól alakult egy ideig, hiszen 1978-ban feleségül Bánsági Ildikó színésznőt, akitől két gyermeke született. 2003-ban azonban a válás mellett döntöttek, de a jó viszony megmaradt közöttük.

Bánsági Ildikó és Gáspár Sándor

Bánsági Ildikó és Gáspár Sándor 2000-ben (Fotó: Archívum Meglepetés)

Gáspár Sándor lánya is a színészetet választotta hivatásául, interjúnkban erről is beszélt. „Láttam, van ambíciója és a képességei is megvannak hozzá, hát támogattam a döntését. Viszont szomorú lettem volna, ha ezt választja, de nincs hozzá tehetsége. Én ismerős, barát, kolléga figyelmét soha nem hívnám föl a gyerekeimre, mert nem tartom etikusnak. Gergő zenész, ő bizonyos értelemben távolabb került a színpadtól, de róluk nem az én tisztem beszélni.”

Gáspár Sándor és gyerekei

Gáspár Sándor és gyerekei: Kata és Gergely (Fotó: Birton Szabolcs)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top