nlc.hu
Sztárok

Sztarenki Dórát futópadon érte allergiás roham

„Volt egyszer egy anafilaxiás sokkom” – Sztarenki Dórára rohamokban tört rá a halálfélelem

A mai napig nem tudja a pontos okát.

Sztarenki Dórát éppen a Terápia forgatása előtt, a futópadon érte allergiás roham, amit valószínűleg egy pattanások elleni gyógyszer váltott ki. Mire kiért a mentő, már elájult.

Sztarenki Dóra

Sztarenki Dóra (Fotó: Trenka Attila)

A színésznő a Portréban elmondta, nagyon nehezen dolgozta fel a történeteket, az eset után sokáig halálfélelme volt, ami pánikrohamszerű hullámokban tört rá, például, ha valami csípőset evett. A Mellékhatásban is játszó híresség egy idő után felismerte, hogy tünetei nem valódi allergiás reakcióra utalnak.

„Volt egyszer egy anafilaxiás sokkom, egy allergiás reakcióm, és majdnem megfulladtam. Gyaníthatóan egy gyógyszer okozta, amit akkoriban kaptam a pattanásokra. Valószínűleg túl sok A-vitamin volt benne, de a mai napig nem tudják, hogy mitől volt. Egy edzőteremben futottam egy futópadon, és mire kiért a mentő, én már elájultam és bedagadt a nyelvem. Teljes K.O. volt, tényleg, szörnyű volt. Akkor annyira megijedtem, hogy onnantól kezdve elkezdtek ilyen fura pánikroham-szerűim lenni. Amikor mondjuk valami csípőset ettem, azonnal éreztem, hogy ég a szám, és elharapódzott ez az egész. Konkrétan halálfélelmem volt” – magyarázta a színésznő, aki idővel felismerte, hogy a tünetek fordítva jelentkeznek, innen tudta, hogy nem allergiás rohamról van szó.

„Előbb kezdtem el fulladni, és csak utána kezdett el viszketni a tenyerem, és tudtam, hogy valami nem jó, mert az allergiánál előbb viszket a tenyerem, a fülem, a talpam, és csak utána fulladok a végén” – tette hozzá. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top