nlc.hu
Sztárok

Megtartják a zenészek Török Ádám koncertjét

Megtartják a zenészek Török Ádám tervezett koncertjét

Az életműkoncert zenés megemlékezéssé alakul, amellyel a 75 éves korában elhunyt zenész előtt tisztelegnek.

Április 18-án 75 éves korában meghalt Török Ádám fuvolista, énekes és dalszövegíró, a Mini együttes alapítója és frontembere. A szomorú hír hallatán zenésztársai személyes történetekkel búcsúztak tőle. Török Ádám május 8-án adott volna egy életműkoncertet az Erkel Színházban, amelynek felfüggesztették a jegyeladását.

Török Ádám a Tabánban 2021. augusztus 21-én

Török Ádám a Tabánban 2021. augusztus 21-én (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A Blikk azonban most azt írja, Török Ádám zenésztársai és barátai megrendezik a koncertet, amely így zenés tisztelgéssé alakul.

„Ádám halála mindannyiunkat mélyen megrázott, és úgy éreztük, hogy ez a legjobb alkalom és helyszín a méltó megemlékezésre. Borzalmas érzés, hogy búcsúkoncertre készülünk, de összeszedjük magunkat, és a tudásunk legjavát adva fogunk zenélni” – mondta Török „Zawi” Péter basszusgitáros, az elhunyt muzsikus zenésztársa és barátja.

„Beszéltünk erről a családtagokkal, és arra jutottunk, hogy Ádám biztosan annak örülne, ha nem maradna el a koncert” – ezt már Dorottya, Török Ádám felesége mondta a lapnak.

A Máté Péter-díjas muzsikust május 12-én délután fél kettőkor az Óbudai temetőben kísérik utolsó útjára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top