nlc.hu
Sztárok

Hevesi Tamás felesége és karrierje

Hogy felejthettük el az ifjú Hevesi Tamás megjelenését?

Hevesi Tamás nemcsak zenész és fociedző. Ráadásul olyan stabil házassága van, ami ritka a sztárvilágban.

Tudtad, hogy Hevesi Tamást 20 éves korában diagnosztizálták cukorbetegséggel? Van egy olyan megérzésünk, hogy abszolút tisztában voltál vele, mégpedig azért, mert több más magyar híresség mellett ő is gyakran beszél a betegségéről, hogy ezáltal rombolja a diabéteszről kialakult tévhiteket és edukálja róla az embereket. Ez azért is fontos a számára, mert nagyon megrázta őt a diagnózis, mikor olyan fiatalon szembesülnie kellett vele. Hiszen még csak akkoriban indult be a karrierje: az 1980-ban alapított Névtelen Nulla zenekarával a 21 éves Hevesi Tamás ’85-ben adta ki az első stúdiófelvételeit, ami végül az együttes első kazettájához, az Első lépésekhez vezetett.

Ezután pedig két másik felvételt is készíthettek – ezek közül az egyik az az ikonikus Diadal című szám, amit a refrénje miatt mára már csak Csíkos napernyőként emleget (és énekel) mindenki.

Heves Tamás

Hevesi Tamás 2000-ben (Fotó: x Archívum Story-Best)

Ekkor tehát még csak a húszas évei elején járt Hevesi Tamás, és mint mondja, a diabétesz miatt „rendszert kellett vinni az addig rendszertelen életembe” – ami pedig fiatalon egészen lehetetlen küldetésnek tűnik. És miután a zenész ezzel tökéletesen tisztában van, a cukorbetegséggel kapcsolatos tevékenységében elsősorban a gyerekekre fókuszál, azon belül is a 7-14 éves korosztályra: évek óta táboroztat cukorbeteg iskolásokat.

Kiemelkedően figyel arra, hogy másoknak segítsen

„Megosztom velük a tapasztalataim, hogy miként lehet átvészelni a karantént, mennyire fontos, hogy ilyenkor még inkább odafigyeljünk arra, hogy mennyit eszünk és hogy a mozgást soha, de soha ne hanyagoljuk el”magyarázta három éve a Hazai Sláger műsorában.

Heves Tamás

Hevesi Tamás a Sztárban sztárban Andrea Bocelliként Fotó: press.tv2.hu TV2 /

Hevesi Tamás ugyanis nemcsak zenész – bár az is igaz, hogy a színpadon is bőven kimozogja magát –, hanem fociedző is. Azonban nem biztos, hogy valaha rákeveredett volna az előadóművészettől erről a teljesen különböző pályára (legalábbis profi szinten), hogy ha érettségi után felveszik a Színház- és Filmművészeti Főiskolára. Ezután fordult a sport felé, és szerzett végül edzői diplomát. Igaz, kisebb-nagyobb kihagyásokkal tréningezett csapatokat, hiszen igyekezett az énekesi karrierjét és az edzősködést egyensúlyban tartani. Erről biztosította például a rajongókat akkor is, amikor 2018-ban elvállalta a Pénzügyőr SE vezetőedzői posztját: „Nyugi! Az aktív énekesi pályám is folytatódik, csak egy picit kevesebb koncertet vállalok!”.

Heves Tamás

Hevesi Tamás 2009-ben a REAC NB I-es labdarúgócsapatának vezetőedzőjeként (Fotó: Dömötör Csaba)

Hevesi Tamás egyébként is olyan típus, aki ha egyszer elköteleződik valami mellett, akkor azt szívvel-lélekkel, elszántan csinálja. Gondolj akár a házasságára Hevesi Krisztával – oké, ott volt egy kisebb szünet, de azóta újra együtt vannak –, vagy a Sztárban sztárra, ahol amíg versenyzőként volt jelen, egyetlen fellépést sem vállalt, hogy teljesen a műsorra koncentrálhasson.

De így van ez a cukorbetegségével is, amivel kapcsolatban szintén „nagyon fegyelmezett”. Ezt már idén április 24-én az RTL Reggeliben osztotta meg, amiben elárulta, hogy „naponta tízszer biztos megmérem a cukrom! (…) Már a koncert előtt is mérek többször is”. Valószínűleg ezt a hozzáállást az élethez az édesapjának köszönheti, aki „úgy indított el anno a pályámon, hogy »Tomikám, mindegy, mi leszel, de három dolgot jegyezz meg: becsületesség, kitartás, tisztesség.« Ezt a neveltetést hozom magammal egy kis batyuként” – idézte fel Hevesi Tamás 2014-ben az nlc-nek.

Hevesi Tamás 2022-ben

Hevesi Tamás 2022-ben (Fotó: Olajos Piroska)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top