nlc.hu
Sztárok

Sarolta hercegnő 8 éves lett

8 éves lett Sarolta hercegnő, aki simán rendre utasítja a testvéreit

Alig néhány nappal a nagyapja koronázása előtt Sarolta hercegnő 8 éves lett. A cserfes, a fiú tesóit gyakran irányító kislány igazi színfoltja a királyi családnak.

2015. május 2-án a Buckingham-palota kapujára kitűzött papíron jelentették be, hogy megszületett Vilmos herceg és Katalin hercegné második gyermeke, aki a Sarolta nevet kapta. Pontosan Sarolta Erzsébet Diana. Az elmúlt évek alatt láttuk őt hisztizni – ahogy minden más kisgyereket – a berlini repülőtéren. Láttuk, ahogyan figyelmezteti nagyobb testvérét a protokollszabályokra a királynő temetésén vagy egyéb hivatalos eseményeken. És láttuk azt is, ahogyan csillogó szemmel az édesanyjára nézett, amikor a karácsonyi ünnepen kedvenc mesehőse, Paddington is feltűnt.

Sarolta hercegnő, Katalin hercegné és Vilmos herceg

Családi pillanat 2022-ből (Fotó: Profimedia)

Ami a meséket illeti, a már említett Paddington mellett Sarolta hatalmas Disney-rajongó is. Erről maga az édesanyja árulkodott, amikor április 24-én a windsori The Baby Bank szervezetnél tett látogatást. Az alapítvány arról ismert, hogy jó minőségű játékokat, ruhákat és babaszobába való kellékeket gyűjt rászoruló kisgyermekeseknek. Amikor a walesi hercegnét körbe vezették az épületben, és a használt játékok szétszortírozásához értek, Katalin észrevett egy Buzz Lightyear figurát a Toy Story meséből. „Ó, a lányom nagy rajongója a Toy Storynak!” – árulta el az ott dolgozóknak.

Ők formálják a személyiségét

Saroltáról egyszer azt mondta II. Erzsébet, hogy szeret irányítani és kézben tartani a dolgokat. Akkor sem jön zavarba, ha a két fiútestvérét meg kell fegyelmezni. Saroltának természetesen nagyon szoros a kapcsolata a tesóival, még akkor is, ha olykor a fürkésző tekintetek előtt fegyelmezi őket. Ugyanakkor egy korábbi Daily Mail-cikk szerint Sarolta mindig nagyon figyel az öccsére. Sokszor a házi feladatban is segít nekik. „Mindig szárnyai alá veszi Lajost” – írták a cikkben.

Sarolta hercegnő és György herceg

Sarolta figyelmezteti a testvérét, hogy meg kell hajolnia II. Erzsébet koporsója előtt (Fotó: Profimedia)

De Sarolta nevelésében nemcsak Vilmos, Katalin és persze a dada vesz részt, hanem a hercegné nagymamája, Carole Middleton és nagynénje, Pippa Middleton is. „Sarolta mindig nagyon alázatos és elegáns a nyilvánosság előtt. A személyiségét leginkább a körülötte lévő nők alakítják. Ők pedig mind erős, dolgozó nők, akik a karrierjük mellett arra is figyelnek, hogy nagyszerű anyukák is legyenek.

Szerintem a fiatal hercegnő magabiztos és pezsgő kamasz lány lesz, akinek már most jó érzéke van ahhoz, hogy szórakoztassa a környezetét

 mondta Jennie Bond, a BBC királyi szakértője.

Belőle nem lesz tartalék

Talán még korai ezt kijelenteni, de Bond szerint Sarolta bebizonyítja majd a nagybátyjának, hogy nem minden „második” gyerek érzi magát tartaléknak a királyi családban. Harry korábban úgy fogalmazott, fél, hogy a „fiatal másodikra” rossz hatással lesz a szerepe a királyi családban. „Bár Vilmos és én egyszer-kétszer beszéltünk róla, de mindig nagyon világossá tette számomra, hogy a gyerekei élete nem az én felelősségem. Én mégis felelősséget érzek, hogy abból a három gyerekből legalább egy olyan lesz, mint én, a tartalék, és ami fáj, ez aggaszt” – aggodalmaskodott Harry a Tartalék című önéletrajzi könyvében. 

Erről Jennie Bond így vélekedett. „Nézzék meg Eduárd edinburgh-i herceget, vagy Anna királyi hercegnőt. Nem érezték azt, hogy tartalékok a királynő gyermekei közül. Teszik a dolgukat, megjelennek a nyilvánosság elől, támogatják az uralkodót, és számos eseményen képviselik a királyi családot. Nem érzik azt, hogy másodosztályúak.” A szakértő szerint sem Sarolta, sem pedig Lajos nem esnek abba a hibába, mint Harry. Ő úgy véli, hogy mire a hercegnő felnő és egyetemista lesz, éppen olyan munkamorálja lesz, mint anyjának vagy Anna hercegnőnek.

Sarolta hercegnő és Harry herceg II. Erzsébet temetésén

Sarolta hercegnő és Harry herceg II. Erzsébet temetésén (Fotó: Profimedia)

Mi lesz a szerepe a koronázáson?

Ahogyan írtuk, alig négy nappal Sarolta születésnapja után lesz III. Károly király koronázása. (Az ünnepség napja egyébként éppen Károly egy másik unokájának, Archie-nak a születésnapjára esik.) Azt már tudjuk, hogy György herceg komoly feladatot kapott, hiszen apródként láthatjuk majd nagyapja koronázási ünnepségén. De Sarolta is jelen lesz majd, ő vélhetőleg arról a karzatról figyeli az eseményeket, amelyen anno Károly is álldogált anyja koronázásán. Bond szerint Saroltának is lehet szerepe május 6-án. „Amennyiben az ötéves Lajos is a családdal tart az apátságba, úgy nővére valószínűleg árgus szemekkel fogja majd figyelni a gyakran bohóckodó öccsét, ami testhezálló feladat lesz számára” – mondta.

Sarolta hercegnő, Lajos herceg, Katalin hercegnő, Vilmos herceg

Mennyire aranyos, ahogyan az öccsére néz! (fotó: Profimedia)

Lehet, hogy csak 8 éves, de Saroltát már most divatikonként emlegetik a lapok. Talán ez még kicsit korai, de az már biztos, hogy nagyon gyakran összeöltözik az anyukájával. Nézzétek csak!

Vilmos herceg, Katalin hercegnő, György herceg és Sarolta hercegnő sétál
Megnézem
Összes kép (3)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top