nlc.hu
Sztárok

Így van most Galambos Lajos

Galambos Lajost kikezdték a rabok a börtönben

Nem könnyű a trombitás sorsa a rácsok mögött.

Galambos Lajos két hete vonult be a baracskai büntetés-végrehajtási intézetbe, hogy megkezdje a bíróság által kiszabott három év hat hónapos börtönbüntetését. Az egészségügyi állapota miatt azonban egy rövid időre átszállították a berettyóújfalui kórházba, ahonnan pénteken tért vissza Baracskára

Galambos Lajos

Galambos Lajos (Fotó: profimedia)

Az állapota aggasztó Lajcsinak, aki alig eszik, és egyre rosszabbul van. Helyzetéről az ügyvédje, dr. Csontos Zsolt számolt be. 

„Már a rabok mindennapi életét éli Baracskán. Hajnali fél ötkor van ébresztője, este nyolc órakor takarodó. Mivel az egészségi állapota nem engedi, munkára még nem osztották be, pedig úgy biztosan gyorsabban telnének a napok – magyarázta a Blikknek az ügyvéd. – Sokat beszélgettünk a benti állapotokról. Elmesélte, hogy a bv. munkatársai szigorúak vele is, mint mindenki mással, de emellett korrektek és igazságosak. Kérdeztem tőle, érte-e bent bármi atrocitás vagy sérelem, ami miatt nekem, mint az ügyvédjének, fel kell lépnem, de határozottan azt mondta, semmi ilyesmit nem tapasztalt. Persze, találkozott már a többi rabbal is, akik felemásan fogadták. A legtöbben barátságosak voltak és beszélgettek vele, néhányan azonban pikírt, bántó beszólásokat címeztek neki, mint például: »Most majd neked fújják el a nótádat« vagy »Mennyiért adod az áramot?« Sajnos, a börtön­élet egy külön világ, ezzel nem lehet mit kezdeni, magára van hagyva. Saját magának kell megtalálnia és kiharcolni a helyét a hierarchiában. Alkalmazkodnia kell minden helyzethez, még ha ez nehéz is.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top