nlc.hu
Sztárok

Sztárok vagy piti bűnözők?

Meztelenül beszívva dobolt a nyitott ablaknál a Csillagok között sztárja, amikor leteperték a rendőrök

Úgy tűnik az Egyesült Államokban nem is olyan nehéz rács mögé kerülni. Elég, ha az ember az utcán táncol vagy meztelenül dobol a nyitott ablaknál. Íme 23 sztár, akik maguk sem gondolták, hogy egyszer rendőrségi fotó készül róluk.

Kurt Cobain

A Nirvana egykori énekese graffitizés miatt került rendőrségi nyilvántartásba. A Washingtoni Rendőrség 1986-os felvételén a fiatal Kurt Cobain látható, miután Ain’t got no whatchamacallit feliratot festett egy épületre Aberdeen-ben, valószínűleg egy csokira utalva. Egy másik graffitit is sikerült rábizonyítani, amin az állt: God is gay (azaz Isten meleg).

Kurt Cobain rendőrségi fotója

Kurt Cobain – washingtoni rendőrség, 1986. (Fotó: Bureau of Prisons/Getty Images)

James Brown

James Brownt, a „Soul keresztapját” jópárszor letartóztatták élete során. A legismertebb eset 1998-ban történt. Két államon keresztül zajló autósüldözés után sikerült csak elfognia a hatóságoknak, miután nem volt hajlandó félrehúzódni a rendőri utasításra. A bíróságon Brown ügyvédje, Bill Weeks azzal érvelt, hogy a rendőrség túlreagálta az üldözést a híresség státusza miatt. Brown azt mondta a bíróságnak, hogy azért menekült el, mert féltette az életét. Az üldözés során megpróbált két rendőrautónak is nekimenni gépjárművével. Végül az esküdtszék bűnösnek találta, és hat év börtönre ítélte. A lent látható kép korábban, 1988. december 15-én készült, miután letartóztatták ittas vezetés és tiltott fegyverviselés miatt. 

James Brown rendőrségi fotója

James Brown – Dél-Karolinai Büntetés-végrehajtás, 1988. (Fotó: Bureau of Prisons/Getty Images)

Lindsay Lohan

Lindsay Lohant először 2007 májusában tartóztatták le ittas vezetés miatt, majd ugyanabban az évben júliusban kokain birtoklásáért. 2007 augusztusában bűnösnek vallotta magát, így elrendelték, hogy járjon rehabra, teljesítsen közmunkát és kapjon három év próbaidőt. 2009 októberében Lohan próbaidejét ittas vezetés miatt egy évvel meghosszabbították.

2010-ben Cannes-ba utazott, hogy promotálja az Inferno: A Linda Lovelace Story c. filmet, amiben ő játszotta volna a főszerepet, de elrendelt rehabilitációja miatt lecserélték másik színészre. Mivel Cannes-ban tartózkodott, Lohan elmulasztotta bírósági meghallgatását, valamint kihagyott jópár kötelező rehabos találkozót is, így 90 nap börtönt szabott ki rá egy bíró. A rácsok mögött azonban csak 14 napot töltött, mivel a túlzsúfoltságra hivatkozva kiengedték, majd háziőrizetbe helyezték.

2010 szeptemberében próbaidejét visszavonták, miután megbukott egy kábítószer-teszten. 2011 februárjában lopásért és próbaidő megsértése miatt került bíróság elé, közösségi szolgálatra és 120 nap börtönre ítélték. Ebből megint csak házi őrizet lett.

2013 márciusában Lohan beismerte, hogy ittasan vezetett és hamisan tanúskodott a rendőrnek egy 2012 júniusi autóbaleset kapcsán. Közmunkát, pszichoterápiát és zárt rehabilitációt rendelt el a bíró, majd próbaidőt kapott, amelyet 2015 májusáig meghosszabbítottak.

Lindsay Lohan hat rendőrségi fotója

Lindsay Lohan hat rendőrségi fotója – Santa Monica Rendőrség (Fotó: Santa Monica Police Department via Getty Images)

Hugh Grant

Hugh Grant-et 1995-ben tartóztatta le a Los Angeles-i rendőrség, amiért nyilvános helyen enyelgett egy Divine Brown nevű prostituálttal. Ebben az időben Liz Hurley-vel alkottak egy párt.

Hugh Grant rendőrségi fotója

Hugh grant rendőrségi fotója a prosti ügyben (Fotó: Steve Granitz/WireImage)

Robert Downey Jr.

Downeyt először 1996 júniusában tartóztatták le, amikor egy közúti ellenőrzés során kokaint, heroint és egy pisztolyt is találtak nála. Két héttel később újra rendőrautóban találta magát, miután kábítószer hatása alatt betört egy szomszédja malibui otthonába.

Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr. a Kaliforniai Büntetésvégrehajtás fotóján, 1999. (Fotó: Kypros/Getty Images)

Jane Fonda

Jane Fonda ismert háborúellenes aktivista volt a 70-es években. Egy Vietnámról szóló előadásról tartott haza Clevelandbe, amikor kábítószereket találtak nála.

Jane Fonda rendőrségi fotója

Jane Fonda színész és aktivista letartóztatása után, Ohioban, 1970. (Fotó: Kypros/Getty Images)

Woody Harrelson

Woody Harrelsonnak 1982-ben gyűlt meg a baja a törvénnyel. Az utcán táncolva zavarta a rendet és próbált elfutni a kiérkező rendőrök elől.

Woody Harrelson - az ohiói rendőrség fotóján

Woody Harrelson – az ohiói rendőrség fotóján, 1982-ben. A színészt rendzavarásért tartóztatták le (Fotó: Kypros/Getty Images)

Anna Nicole Smith

A híres playmate ittasan vezetett. A Hustoni Rendőrség fotója 1989-ből.

Anna Nicole Smith rendőrségi fotója

Anna Nicole Smith-t ittas vezetésen kapták – Hustoni Rendőrség, 1989. (Fotó: Kypros/Getty Images)

Keanu Reeves

A Mátrix sztárja ittas vezetésért került egy Los Angeles-i fogdába 1993-ban.

Keanu Reeves rendőrségi fotója

Keanu Reeves (Fotó: Kypros/Getty Images)

Tim Allen

Tim Allen-t 1978-ban tartóztatták le drogcsempészés miatt a Michigan állambeli Kalamazoo-Battle Creek nemzetközi repülőtéren, miután több mint egy kiló kokaint találtak a poggyászában. Két évet ült börtönben, amikor 23 éves volt. Azóta Allen nem él drogokkal, még alkoholt sem fogyaszt. A fotó, amelyet a letartóztatásakor készítettek, egész karrierjét végigkísérte.

Tim Allen rendőrségi felvétele

Tim Allen-t kokain birtoklása miatt vitték be a Michigan-i Kalamazoo Rendőrörsre, 1978. (Fotó: Kypros/Getty Images)

Justin Bieber

Justin Bieber ittasan versenyzett autójával jogosítvány nélkül. A felvételt a Miami Beach-i Rendőrség készítette 2014-ben.

Justin Bieber ittasan

Fotó: Miami-Dade Police Department via Getty Images

Paris Hilton

Paris Hiltonnak ittas vezetés miatt gyűlt meg a baja a törvénnyel, valamint érvényes jogosítványa sem volt egy 2006-os igazoltatás során.

Paris Hilton rendőrségi fotója

Fotó: Los Angeles Sheriff’s Department via Getty Images

Mel Gibson

Mel Gibson-t gyorshajtásért és ittas vezetésért tartóztatták le a Los Angeles-i rendőrök. Az igazoltatás során a színész antiszemita megjegyzéseket is tett James Mee seriffre, amitől sokáig volt hangos a sajtó.

Mel Gibson rendőrségi fotója

Fotó: Los Angeles County Sheriff’s Department via Getty Images

Matthew McConaughey

Matthew McConaughey-t rendzavarásért és kábítószer birtoklásért állították elő 1999 októberében. Az akkor 29 éves színész nyitott ablak mellett üvöltette a zenét, meztelenül játszott bongóján és marihuánát fogyasztott barátjával. Mindezt hajnali 3:00-kor. A rendőrök szabályosan betörtek a lakásába, a földre teperték és elszállították a fogdába, ahonnan másnap óvadék ellenében szabadult. McConaughey egy interjúban mesélt arról, mennyire örültek a törvény emberei, amikor meglátták micsoda híresség akadt a horgukra. Indokolatlannak tartotta a kemény fellépést, amilyen módon őrizetbe vették.

Matthew McConaughey rendőrségi fotója

Matthew McConaughey – Austini Rendőrség, Texas, 1999. október (Fotó: Kypros/Getty Images)

Heather Locklear

Heather Locklear-hez, a Melrose Place sztárjához egy családi vita miatt hívták ki a rendőröket dél-kaliforniai otthonába, 2018-ban. A színész erősen ittas állapotban belerúgott az egyik járőrbe, majd rátámadott egy mentősre. Miután kórházba szállították az éjszakát már a börtönben töltötte, ahonnan másnap reggel 20 ezer dollár óvadék ellenében szabadon engedték.

Heather Lockleart letartóztatása

Heather Lockleart letartóztatták családon belüli, illetve hatósági személy elleni erőszak miatt, 2018-ban, a kaliforniai Venturában. Locklear megfenyegette a rendőröket, hogy megöli őket, ha belépnek a házába (Fotó: Ventura County Sheriffs Office via Getty Images)

Shia Saide LaBeouf

LaBeouf-ot hajnali 2:30-kor tartóztatták le egy Chicago Walgreensben, 2007-ben, miután egy biztonsági őr többszöri kérésére sem volt hajlandó elhagyni az üzletet. A 21 éves színész erősen ittasnak tűnt.

Shia Saide LaBeouf ittasan a rendet zavarta

Shia Saide LaBeouf ittasan a rendet zavarta, így készült róla is egy felvétel az austini rendőrörsön (Fotó: Austin Police Department via Getty Images)

Nicole Richie

Nicole Richie-t ittas vezetésért vitték be 2007-ben, egy hétfő reggelen, valamint szemben haladt a forgalommal a 134-es úton, a kalifornia Burbankben.

Nicole Richie-t ittas vezetésért vitték be egy hétfő reggelen, valamint szemben haladt a forgalommal a 134-es úton, a kalifornia Burbankben (Fotó: Glendale Police Department via Getty Images)

Nicole Richie-t ittas vezetésért vitték be 2007-ben (Fotó: Glendale Police Department via Getty Images)

Macaulay Culkin

A Reszkessetek betörők sztárja, a 24 éves Macaulay Culkin volt az utasa annak a Pontiac Bonneville-nek, amit megállítottak az oklahomai rendőrök 2004 szeptemberben gyorshajtás miatt. Culkinnál 17 gramm marihuánát, nyolc Xanax-ot és 16 kerek fehér tablettát foglaltak le, amelyeket a rendőrség clonazepamként azonosított, ami erős nyugtató szorongás és a görcsrohamok kezelésére szolgál. A színész azt mondta, nem írták fel neki a tablettákat.

Macaulay Culkin rendőrségi fotója

Macaulay Culkin tiltott drogok birtoklásáért tartóztatták le Oklahomában, 2004. szeptemberében (Fotó: Kypros/Getty Images)

Vince Vaughn

Vince Vaughn-t az Ünneprontók ünnepe sztárját ittas vezetésért tartóztatták le Los Angelesben, 2018-ban

Vince Vaughn rendőrségi fotója

Vince Vaughn-t ittas vezetésért tartóztatták le Los Angelesben, 2018-ban (Fotó: Kypros/Getty Images)

Al Pacino

Al Pacino-t 1961. január 7-én éjszaka kapták el a rendőrök a Rhode Island-i Woonsocketben, alig 20 évesen. Két színész barátjával, Vincent J. Calcagnival és Bruce Cohennel valószínűleg egy meghallgatásra tartottak autójukkal, amikor megállították őket.

A járőröknek az volt gyanús, hogy a jármű, amelyben a három színész utazott, többször is megkerülte a háztömböt. Amikor az autóhoz közeledtek, feltűnt, hogy az utasai fekete maszkot és kesztyűt viselnek. Az igazoltatás során, a hátsó ülésen egy töltött, 38-as kaliberű pisztolyt is találtak. Calcagnit, Cohent és Pacinót rejtett fegyver birtoklásával vitték be.

A óvadékot végül 2000 dollárban határozták meg, de senki sem engedhette meg magának, így Pacino és társai három napot töltöttek rács mögött. A kihallgatás során Pacino – akit a letartóztató tiszt „nagyon együttműködőnek” írt le – elmagyarázta, hogy a csomagtartóban lévő pisztoly valójában egy filmes kellék, ami egy jelenethez kellett nekik. A büntetőeljárást végül ejtették.

Al Pacino rendőrségi felvétele

Al Pacino – Rhode Island-i rendőrség, 1961. (Fotó: Kypros/Getty Images)

Michelle Rodriguez

Michelle Rodrigueznek 2007 decemberében kellett bevonulnia a Los Angeles-i Büntetésvégrehajtási Intézetbe, hogy megkezdje hat hónapos börtönbüntetését, amiért nem végzett közmunkát és elmulasztotta az alkohol-ellenőrzést is, amit próbaidő részeként rendeltek el ittas vezetés miatt.

Michelle Rodriguez rendőrségi fotója

Michelle Rodriguez a Los Angeles-i megyei serif felvételén, 2007. december 23-án (Fotó: Los Angeles County Sheriff’s Department via Getty Images)

Shailene Woodley

A 25 éves Shailene Woodley-t 2017-ben vitték be, birtokháborítás és zavargás miatt. A Divergent sztárja részt vett egy tüntetésen, egy vitatott projekt miatt az észak-dakotai Standing Rock rezervátumban. Woodley élőben közvetítette a letartóztatását a Facebookon.

Shailene Woodley rendőrségi fotója

Shailene Woodley – Észak-Dakota (Fotó: Kypros/Getty Images)

Bruno Mars

Bruno Mars énekes-dalszerzőt 2010. szeptember 18-án tartóztatták le a Las Vegas-i Hard Rock Hotel Casinoban, miután a szálloda biztonsági szolgálata 2,6 gramm kokaint talált nála. Másnap reggel óvadék ellenében szabadon engedték.

Bruno Mars rendőrségi fotója

Bruno Mars – Las Vegas-i rendőrség, 2010 (Fotó: Bureau of Prisons/Getty Images)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top