nlc.hu
Sztárok

Lidsay Lohan második esélye

Lindsay Lohan, a lány, aki második esélyt kapott Hollywoodtól és úgy tűnik, él is vele

Ha egyszer leszerepeltél Hollywoodban, akkor nincs sok esélyed, hogy visszakapaszkodj a csúcsra. Persze nem lehetetlen, de ahhoz a büszkeséget félre kell tenni: erre pedig Lindsay Lohan jelenleg a legjobb példa.

Tudjuk jól, hogy Hollywood ritkán ad második esélyt. Nem számít sem pénz, sem tehetség, sem befolyás, ahhoz, hogy elnyerd a feloldozást, muszáj valamilyen megbánást tanúsítani, ami kőkemény munka, sokszor megalázkodással tűzdelve. Ha valakinek, hát Lindsay Lohannek bőven kijutott belőle az elmúlt 10 évben, gyakorlatilag ennyi időre volt szüksége ahhoz, hogy a megítélésén változtasson, és újra úgy emlegessék, mint feltörekvő tehetséget, ne pedig, mint a botrányhősnőt, aki a börtönt is többször megjárta. Ehhez azonban szüksége volt arra, hogy a Netflix második esélyt adjon neki. 

Zűrös háttér 

Nem lehet általánosságban kijelenteni, hogy a gyerekszínészek mind elkallódnak. Elég csak a Stranger Things színészeire gondolni, akiknek a profizmusa legendás, de említhetnénk például a Harry Potter-filmek három főszereplőjét is, akik többé-kevésbé sikerrel vették a népszerűség akadályait. Bár két különböző generációról beszélünk, közös bennük a biztos és stabil családi háttér, ami Lindsay Lohannek nem adatott meg. A szülei se veled-se nélküled kapcsolata abszolút rányomta a bélyegét a gyerekkorára, ráadásul az anyja, Dina, mindenáron sztárt akart faragni különleges megjelenésű kislányából, miután neki nem jött össze a világhírnév.  

Lindsay Lohan kislányként

A közönség imádta a szeplős, vörös hajú kislányt (Fotó: Getty Images/Steve Granitz)

Lindsay-t vörös haja megkülönböztette a többi gyerektől, emellett tényleg jó adag tehetség is jutott neki, úgyhogy idejekorán eljátszhatta A két Lotti történetszálára felhúzott Apád-anyád idejöjjön! főszerepét, dupla szereposztásban. Sorra nyíltak ki az ajtók előtte, a Bajos csajokkal a kétezres évek egyik kedvenc tinibálványa lett, csakhogy ezzel egyidejűleg egyre gyakrabban nyúlt alkoholhoz és kábítószerhez, ami a teljesítményén is meglátszott. Késések, pontatlanság, megbízhatatlanság, napról napra több volt a rovásán, a szakma pedig úgy döntött, nincs az a tehetség, amiért a kicsapongásait tűrnie kellene, így rövid úton a süllyesztőbe küldték. 

Azok a 2010-es évek 

Ahogyan a botrányok száma nőtt, úgy csökkent a renoméja, és nem segített a helyzeten, hogy többször idézték be a bíróságra kábítószerrel való visszaélés és gondatlan vezetés miatt. Egy ízben még egy babakocsinak is nekihajtott, és bár szerencsére senki nem sérült meg, ez már túl ment minden határon. 2010 szeptemberében letartóztatták, 90 nap börtönre és elvonóra ítélték, aminek még az egyharmadát sem töltötte le, mert jó magaviselettel kiengedték, az elvonót pedig egyszerűen otthagyta.

2011-ben újra szembe kellett néznie a hatóságokkal lopás vádja miatt. Noha ártatlannak vallotta magát, közösségi munkára ítélték és 120 nap börtönt is előirányoztak számára. Végül háziőrizetre csökkentették a büntetését, bizonyos feltételekkel, ezeknek azonban ismételten nem tett eleget, ezért újabb börtönre és még több közmunkára számíthatott.

Lindsay Lohan börtön

Rendőrségi fotókból készült egy pár az évek során (Fotó: Getty Images/Handout)

A következő évek sem teltek eseménytelenül, autóbaleset, újabb gondatlan vezetés, és hivatali személy megtévesztése súlyosbította a helyzetét, így végül csak 2015-re tudta minden büntetését ledolgozni. Viszont most először tűnt úgy, hogy ezúttal nem fog visszaesni

Tiszta lappal 

Lohan elkezdett dolgozni azon, hogy keresetté váljon, ám kisebb, felejthető szerepeknél több nem jutott neki, 2015 és 2018 között például semmilyen munkája nem volt. Senki nem akarta megkockáztatni a produkció sikerét azzal, hogy második esélyt adj valakinek, akinek a munkamorálja korábban finoman szólva sem volt kielégítő. A rajongói közül is sokan elpártoltak mellőle, és még az életéről készített nyolc részes dokumentumsorozat hatására – ami a Lindsay címet viselte – sem bocsátottak meg neki, túl sok volt már a számláján. Lohan tehát kénytelen volt újraértékelni a helyzetét, és úgy döntött, a büszkeségét hátrahagyva tiszta lapot nyit és mindent elölről kezd. 

2018-ban feltűnt a Sick note című sorozatban, szerepelt az Árnyak között című filmben, miközben az MTV-vel is szerződést kötött egy reality showra, de ez kudarcba fulladt. Úgy döntött, a színészetet picit parkolópályára teszi és ismét életet lehel popénekesi karrierjébe, végül egyetlen dallal tudott csak előrukkolni – ez mondjuk elég jó fogadtatásban részesült, ugyanis a Back To Me címet kapta, utalva arra, hogy kész mindent megtenni annak érdekében, hogy visszanyerje az irányítást az élete felett.  

Közben a magánéletben nyugodtabb vizekre evezett, 2020 februárjában, pont a pandémia előtt ismerkedett meg Bader Shammas pénzügyi szakemberrel, aki 2021-ben megkérte a kezét, idén pedig feleségül vette a színésznőt. Az új kezdethez tehát már szinte minden adott volt. Kivéve egy jó szerep, ami visszaemeli a körforgásba. 

Netflix-szel az élre 

Mindenki meglepődött, amikor tavasszal a Netflix bejelentette, hogy három filmre is leszerződött Lohannel, de a stúdió nagyon pozitívan nyilatkozott az együttműködésről, úgyhogy a rajongók és a szakma egyaránt kivárt. Amikor októberben megjelent az amerikai Cosmopolitan címlapján, újra egy magabiztos, de időközben felnőtt Lohan nézett szembe a világgal. Nem kért bocsánatot azért, amit tett, de láthatóan tisztában volt a korábbi hibáival, és minden erejével azon volt, hogy változtasson a róla kialakult képen. A magazinnak adott interjúban elárulta, nagyon komolyan veszi a forgatást és igyekszik mindenből kivenni a részét, sőt, olyan nagyágyútól kért tanácsot a karrierje újbóli felfuttatásához, mint Al Pacino. Emellett azt is elárulta, hogy a férjéből, valamint a családja támogatásából nyer erőt, és végképp leszámolt a showbizniszben szerzett barátokkal, mert nem szolgálják a javát. 

Karácsonyi románc

Jelenet a Karácsonyi románc c. filmből (Fotó: Netflix/Scott Everett White)

A Karácsonyi románc, ami a háromból elsőként debütált – és ami azóta már kényelmesen befoglalta magának a Netflix Top 10 válogatásának első helyét – meglepően pozitív visszhangot kapott, Lohan még a túltolt botox ellenére is összehozott egy élvezhető ünnepi romkomot, és ez részben annak köszönhető, hogy láthatóan jól van. Összeszedte magát, és minden erejével azon van, hogy ismét azért beszéljenek róla, mert megvan benne a potenciál.

Már csak a botoxot kellene örökre hanyagolnia és akkor talán a következő két filmjében még jobb alakítást nyújthatna.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top