nlc.hu
Sztárok

III. Károly romániai utazása

Kiderült, miért utazik Romániába III. Károly király

Első alkalommal látogat brit uralkodó Romániába.

Magánjellegű lesz III. Károly brit uralkodó júniusi romániai látogatása, de a király udvariassági gesztusként Klaus Iohannis román államfővel is találkozik – jelentette be Andrew Noble, Nagy-Britannia bukaresti nagykövete. A diplomata úgy nyilatkozott, hogy III. Károly személyében első alkalommal látogat brit uralkodó Romániába, a mostani látogatása azonban ugyanúgy magánjellegű lesz, mint a király még walesi hercegként tett romániai látogatásai.

III. Károly

Idén lesz 25. éve, hogy III. Károly első alkalommal érkezett Romániába 1998-ban – Fotó: Charles McQuillan/Getty Images

A nagykövet a programról nem árult el részleteket. Mint mondta, a román államfő rezidenciájaként szolgáló Cotroceni-palotában tett vizit után a látogatásnak magánjellege lesz. A brit uralkodónak számos projektje van Romániában, melyeket civil szervezetekkel közösen valósít meg, látogatásai során többnyire ezekről tájékozódik, most is erre lehet számítani.

III. Károly, az Egyesült Királyság május 6-án megkoronázott uralkodója június 2-án látogat Romániába. Károly walesi hercegként 1998 óta rendszeres vendégnek számított Romániában, Erdélyben ugynais több házat, a székelyföldi Zalánpatakon pedig egy falusi gazdaságot is vásárolt. Ezeket szinte minden évben felkereste.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top