nlc.hu
Sztárok

Herczeg Zoltán misét tartott a zárkatársával

Herczeg Zoltán vasárnaponként istentiszteletet tartott a zárkatársával

Megjelent Jézus - mesélte a divattervező.
Herczeg Zoltán

Másfél hónapja van házi őrizetben Herczeg Zoltán, aki korábban fél évet töltött letartóztatásban a folyamatban lévő ügye miatt. A divattervező hetente két órára hagyhatja el a lakását, az egyik kimenőre pedig a 24.hu stábja is elkísérte, nekik beszélt a börtönbeli élményeiről.

A férfi először egy tíz négyzetméteres zárkában élt egyedül, itt elkezdett alkotni: rajzolt és festett. Később áthelyezték egy másik cellába, ahol lakótársai is akadtak.

„Szeretek egyedül lenni, ugyanakkor fél évig az ember egyedül megőrülne, viszont még mindig jobb, mintha méltatlan zárkatársakat kap. Nekem viszont méltó társaim voltak, bár voltak súrlódások – nem kevés – az egyikőjükkel. A másikkal viszont a mennyországot is megjártuk, amikor közös lett a rezgés. Misét celebráltunk a cellában, vasárnap istentiszteleteket tartottunk és megjelent Jézus Krisztus is. Azért merem ezt elmondani, mert keresztény országban élünk” – mesélte.

 Herczeg hozzátette: a börtön nagyon jó tisztító kúra volt számára, mert rájött, hogy tudatmódosító szerek nélkül is tud dolgozni. A szabadulása óta csak néhány pohár alkoholt ivott, de az sem esett jól – összegezte.

„Jobb jelen lenni a valóságban. Ez egy tisztítókúra volt és nagyon hatásos és hasznos! Én azt gondolom, hogy nem véletlenül kaptam ezt a lehetőséget, hogy megtisztuljak. Éltem a lehetőséggel, nem is nagyon volt más választásom” – mondta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top