nlc.hu
Sztárok

Cher 77 éves lett

Szinte egyidősnek néz ki a mostani és 50 évvel ezelőtti fotóján Cher

Cher a napokban ünnepelte 77. születésnapját, amit külsejét elnézve igen nehéz elhinni. Öröme azonban nem lehet felhőtlen, mert épp most veszítette el közeli barátnőjét.

Cher 1946. május 20-án látta meg a napvilágot, és a Cherilyn Sarkisian nevet kapta. Mi már Cherként ismertük meg, de emellett több becenévvel is illették az évek során. A legtalálóbb mind közül a pop istennője, de azok sem lőnek mellé, akik örök visszatérőként aposztrofálják. Ezt a címet azzal a rengeteg megpróbáltatással érdemelte ki, amivel a háta mögött lévő évek során kellett szembenéznie. 

cher 77 éves lett

Akár szereted a hangját és sajátos stílusát, akár nem, megérdemli, hogy kalapot emelj előtte, hiszen úttörőként tört az élvonalba a korábban szinte kizárólag férfiak által uralt zeneiparban. A drámai fordulatok már gyerekkorától kezdve részét képezik az életének, és felnőttként sem kerülték el a sorscsapások. Mindössze 4 nappal a születésnapja után veszítette el egyik közeli barátnőjét, Tina Turnert

Korán lett a maga ura

Alig múlt 16, amikor úgy döntött, hogy kezébe veszi az életét: otthagyta az iskolát és Los Angelesbe költözött, ahol megismerkedett Sonny Bonóval. Menthetetlenül egymásba szerettek és két évvel később egybe is keltek. A munkában és a magánéletben is csodásan kiegészítették egymást, Caesar and Cleo művésznéven kezdtek építeni közös karrierjüket. 1965-től aztán saját nevüket kezdték használni, az így kiadott kislemezük, az I Got You Babe nem várt sikereket hozott.

Páratlannak tűnő párosuk a ‘60-as évek vége felé kezdett unalmassá válni a közönség szemében, ezért szólóban próbálkoztak, de így sem lettek sikeresebbek. A szakmai válság kapcsolatuknak is rosszat tett. Szakítás helyett azonban úgy döntöttek, hogy inkább összeházasodnak. Cher 23 évesen hozta világra első közös lányukat, Chastityt, aki felnőttként férfiként él és a Chanz Bono nevet használja.

Cher és Sonny 1973-ban

Nem állták ki a próbát

Bár kezdetben úgy tűnt, helyes döntést hoztak azzal, hogy hivatalosan is összekötötték az életüket, 1975-re visszafordíthatatlanul megromlott a kapcsolatuk és ellenségeskedéssel teli válási procedúra vette kezdetét. Szakmai mélyrepülésük tovább folytatódott, Cher azonban legalább a magánéletben kezdett révbe érni. Ismét oltár elé állt, második férje a drogfüggőségéről híres Gregg Allman lett. A férfitól egy kisfia is született, ő az Elijah Blue nevet kapta, a szülők szerelme azonban hamar véget ért. 

Cher a zene világa helyett a filmvásznon próbált szerencsét, amit nagyon jól tett. A Holdkórosok című filmben nyújtott alakításáért ugyanis még Oscar-díjat is kapott. A sikeren annyira felbátorodott, hogy ismét elkezdett dalokat ontani, melyek végre meghozták a várt és megérdemelt sikert. Hiába égett egyre több gyertya a születésnapi tortáin, egyre merészebben kezdett öltözködni és egyre gyakoribb vendég volt a plasztikai sebészénél.

https://www.blikk.hu/sztarvilag/nemzetkozi-sztarok/tina-turner-cher-utolso-talalkozas/bx6chly

Kifogyhatatlan az életerje

Az ötvenes évei elején komoly egészségügyi problémákkal kellett szembenéznie, ami miatt visszavonulót kellett fújnia. Miután jobban lett, megrázta magát és minden fájdalmát beleszőtte a Believe című számába, ami óriásit szólt világszerte. Ismét telt házzal koncertezett, és fiatalok ezrei kezdtek érte rajongani. Lendülete azóta sem csökkent túl sokat, pedig a tavalyi éve sem telt zökkenőmentesen: decemberben elveszítette az édesanyját, ősszel pedig árulni kezdte luxusotthonát.

Azt, hogy életereje kifogyhatatlan, bizonyítja az is, hogy egy nála 40 évvel fiatalabb zenei producerrel alkot egy párt, és ha minden igaz, el is jegyezték egymást!

Fotók: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top