nlc.hu
Sztárok

Cher, Cruz, Kidman… Tom Cruise nőügyei

A ma 61 éves Tom Cruise kaszkadőrjeleneteinél csak a nőügyei izgalmasabbak

Amióta az eszemet tudom, Tom Cruise mozisztárnak számít. Az egyik, ha nem a legnagyobbnak. És ehhez a filmjei mellett az is hozzájárult, hogy egyidőben szeretett a szerelmi ügyeinek is nagy nyilvánosságot adni. Miután párszor megégette magát, már sokkal diszkrétebb. Ezek voltak Tom Cruise híres és kevésbé híres nőügyei.

Melissa Gilbert

Kapcsolat ideje: 1981

A farm, ahol élünk színésznője még azelőtt járt Tom Cruise-zal, mielőtt híressé vált volna. Annyival előtte, hogy akkor még nem is Tom Cruise-nak, hanem Tom Mapothernek hívták. Már akkor is színész volt, csak még nem ment jól a szekér: az akkortájt 16-17 éves színésznő szerint gyakrabban fizette ő a vacsoráikat, mint a párja. Gilbert egy interjúban elmondta, hogy a kapcsolatuk belefért a 12-es korhatár-kategóriába, ugyanis nem szexeltek, de sokat csókolóztak, és ha kíváncsi vagy, a színésznő elmondása szerint Cruise nagyon jól csókol. Egyébként közös pont az exeiben – már amelyikük megszólalt a témában –, hogy nagyra tartják a színész képességeit e téren.

Rob Lowe, Melissa Gilbert, Michelle Meyrink és Tom Cruise

Rob Lowe, Melissa Gilbert, Michelle Meyrink és Tom Cruise az Idegenekre bízva című film ’82-es bemutatóján (Fotó: Fotos International/Getty Images)

Tom Cruise és Rebecca De Mornay

Kapcsolat ideje: 1983–1985

Tom Cruise már a nyolcvanas évek elején belekóstolt abba, hogy ráhajtson a filmbéli partnereire. Az első a sorban Rebecca De Mornay volt, akivel a Kockázatos üzlet című első sikerében játszhatott együtt. De Mornay kezdetben nem igazán szimpatizált a nyomulós Cruise-zal, ráadásul a forgatás elején még együtt járt Harry Dean Stanton színésszel. Miközben forgott a film, a színésznő és a párja szakítottak, és De Mornay végül Tom Cruise karjaiban kötött ki – aki egy színészkollégája elmondása szerint előtte sokat csajozott a forgatáson. Bár a kapcsolatot nem verték nagy dobra, 1985-ig együtt voltak, hogy aztán De Mornay ismét kikössön az exe, Harry Dean Stanton oldalán.

Tom Cruise és Rebecca De Mornay

Tom Cruise és Rebecca De Mornay (Fotó: Ron Galella/Ron Galella Collection via Getty Images)

Tom Cruise és Cher

Kapcsolat ideje: 1985

Bár volt egy nagyon rövid románca Bruce Springsteen későbbi feleségével, Patti Scialfával is, erről a kapcsolatról szinte semmit nem tudni, ezért ugrunk is a következőre, aki a fiatal Cruise egyik legnagyobb fogásának bizonyult. Tom Cruise és Cher először Madonna és Sean Penn lakodalmán találkoztak és érezték jól magukat egymás társaságában, de csak valamivel később, egy Fehér Házban rendezett jótékonysági eseményen ismerték fel a kölcsönös vonzalmukat. A rendezvény a diszlexia elleni küzdelemről szólt, és Cruise-t és Chert az is összekötötte, hogy mindketten diszlexiások. Nem rögtön aznap gabalyodtak egymásba, hanem valamivel később.

Tom Cruise és Cher

Tom Cruise és Cher (Fotó: MCaulfield/WireImage)

A kapcsolat viszonylag rövid ideig tartott, de elég intenzív volt, az énekesnő pedig évtizedekkel később úgy jellemezte Cruise-t, mint akinek helye van az öt legjobb szeretője között. Állítólag jó barátságban váltak el egymástól, és időről időre beszélnek egymással, bár Cher később azt is elmondta, hogy nem nagyon tud mit kezdeni a színész szcientológia-őrületével, ami akkor még nem volt jelen, amikor ők ketten kavartak. „Akkor még csak egy kedves, jóképű srác volt” – mondta róla.

Tom Cruise és Mimi Rogers

Kapcsolat ideje: 1987–1990

Tom Cruise és a színésznő Mimi Rogers még 1985-ben találkoztak először egy vacsorapartin, de a színésznő akkoriban Cruise egyik haverjával járt, és bár már akkor megjegyezte magának, a kapcsolatra még várnia kellett egy ideig. Végül ők ketten egymás mellett kötöttek ki, és bár a színész egy 1986-os interjúban még azt nyilatkozta, hogy nem érdekli a házasság, ennek ellenére 1987 elején feleségül vette Rogerst. Nem sokkal a Top Gun után jártunk, Cruise akkoriban az egyik legfelkapottabb, legünnepeltebb ifjú csillag volt Hollywoodban, és a legenda szerint Mimi Rogers volt az, aki bevezette őt a szcientológiába, de erről csak 1990 környékén, a válásuk idején cikkeztek először a lapok, ő maga pedig csak 1992-ben vallotta be egy Barbara Waltersnek adott interjúban. A vicces az egészben, hogy a színésznő később otthagyta az egyházat, ellentétben Cruise-zal.

Tom Cruise és Mimi Rogers

Tom Cruise és Mimi Rogers (Fotó: Jim Smeal/Ron Galella Collection via Getty Images)

A színész interjúkban lelkesedett az első feleségéért, saját bevallása szerint ő volt az első nő, aki iránt szerelmet érzett. A házasságukat végül két dolog kezdte ki. Az egyik az volt, hogy a színésznő úgy érezte, hogy nem tesz jót a karrierjének, hogy hiába szerepel bármilyen filmben, a sajtóban ő már nem több, mint Tom Cruise felesége. A másik pedig az volt, hogy a férje a kapcsolatuk második felében a fejébe vette, hogy a spiritualitásra kíván fókuszálni, nem foglalkozik a testi örömökkel, ezért egy darabig szexmentes életét élt, amit Rogers nem vett jó néven.

Tom Cruise és Nicole Kidman

Kapcsolat ideje: 1990–2001

Tom Cruise szerzetesi életvitele nem tartott sokáig. A legenda szerint Nicole Kidmant saját maga nézte ki a Mint a villám című autóversenyzős filmje női főszerepére, és az Ausztráliából hozott sztárt nagyon gyorsan az ujja köré csavarta. Később azt nyilatkozta, hogy a kapcsolatuk legelején nagyon a testiségen volt a hangsúly: hát hol marad a spiritualitás? Kidman mindenesetre villámgyorsan beleszeretett a színészpartnerébe – aki mindenütt hangsúlyozta, hogy a románcra már azután került sor, hogy elvált Mimi Rogerstől –, és már 1990 végén összeházasodtak egy igencsak szűk körű esküvőn. Kidman ekkor 23, Cruise pedig 28 éves volt.

Tom Cruise és Nicole Kidman

Tom Cruise és Nicole Kidman, Los Angeles, 1992 (Fotó: Vinnie Zuffante/Getty Images)

A páros 1992-ben fogadta örökbe a lányukat, Isabellát, majd három évvel később a fiukat, Connort. Harmadik közös filmjüket, a Tágra zárt szemeket 1996-ban kezdték el forgatni Stanley Kubrickkal: a sajtó sokáig azt tippelte, hogy a házassági problémákat feldolgozó film okozta az első repedéseket a kapcsolatukon. A 2001-es válásuk híre szinte derült égből villámcsapásként érkezett. Megcsalásról egyik fél részéről sem volt szó. A gondot inkább az jelentette, hogy bármekkora szerelem volt az övék, Cruise nem tudta beszervezni a második feleségét a szcientológiai egyházba, miközben ő maga a legfontosabb tagjává vált.

A színésznő végül 2007-ben mesélt arról, hogy a színésszel való kapcsolata kezdetén volt egy méhen kívüli terhessége, valamint egy vetélése a válásuk idején, ami érzelmileg csak még megterhelőbbé tette számára az eseményeket. A páros a közös gyerekek ellenére nincs jóban, úgy hírlik, a válásuk óta alig, vagy egyáltalán nem beszéltek egymással.

Tom Cruise és Penélope Cruz

Kapcsolat ideje: 2001–2004

Hogy fér meg két Krúz egy csárdában? Középtávon ment a dolog, hosszú távon már nem annyira. A spanyol szépség a Vanília égbolt forgatásán bűvölte el a szépségével a színészt, de Cruise kettejükről később azt nyilatkozta, hogy csak a forgatás után habarodtak egymásba, és nem közben. A kapcsolatukból a nyilvánosság előtt nem mutattak sokat, bár egyszer Tom elmesélte, hogy szeret otthon főzni, Cruz pedig szereti a főztjét. A kapcsolat két és fél év után ért véget, de jó viszonyban maradtak. Ugyan a sajtó próbálta ezt is a szcientológiára kenni, jó eséllyel inkább arról volt szó, hogy a páros mindkét tagja sokat forgatott, és nem találtak elég közös időt ahhoz, hogy működjön a románc.

Penelope Cruz és Tom Cruise

Penelope Cruz és Tom Cruise Az utolsó szamuráj kaliforniai vetítésén (Fotó: Chris Polk/FilmMagic)

Tom Cruise és Katie Holmes

Kapcsolat ideje: 2005–2012

Egy hollywoodi pár fontosságának egyik ismérve, hogy a bulvársajtó közös becenevet talál nekik. Ez Tom Cruise és Katie Holmes esetében a TomKat volt. Az egész egy interjúval kezdődött, amit Holmes egy tinimagazinnak adott még 2004-ben, amikor még Chris Klein jegyese volt. A magazinnak azt mesélte, hogy már tinilány kora óta álmodozik a házasságról, és az álmaiban általában Tom Cruise-hoz ment férjhez. Az interjú híre valahogy a színészhez is eljuthatott. Azzal az ürüggyel hozott össze egy találkozót a színésznővel, hogy szerepet kapjon a következő Mission: Impossible filmben. Mire a találkozó létrejött, Holmes szakított Kleinnal. Cruise fényűző randikkal vette le a lábáról a színésznőt. Az első közös vacsorájukat a magánrepülője fedélzetén tartották, aztán pedig a tengerparton motoroztak együtt a lemenő napfényben. Holmes erre úgy emlékezett vissza, hogy már az első percben beleszeretett a sztárba.

Katie Holmes, Suri Cruise és Tom Cruise

Katie Holmes, Suri Cruise és Tom Cruise (Fotó: James Devaney/WireImage)

A színész 2005 májusában egy elhíresült interjúban, a kanapén őrülten ugrálva jelentette be Oprah Winfrey-nél, hogy mennyire szerelmes Katie Holmesba, aki egy hónappal később belépett a szcientológusok közé. Cruise már ekkor eljegyezte őt. Októberben bejelentik, hogy gyereket várnak, és 2006 tavaszán megszületik a lányuk, Suri Cruise. Novemberben összeházasodnak Olaszországban: nagy esküvő, rengeteg hírességgel a vendégek között. Ezután pár évnyi nyugalom következik, majd 2011 elején Holmes váratlanul arról kezd beszélni, hogy ismét szeretne a munkájára fókuszálni, és nem beszél Tom Cruise-ról. Egy évvel később a sajtó felfigyel rá, hogy a színész a felesége nélkül jelenik meg az új filmje, a Mindörökké rock világpremierjén. Bár egy Playboy-interjúban még szépeket mond a feleségéről, még 2012 júniusában beadják a válókeresetet. Mindössze tíz nappal ezután kiderül, hogy – óriási meglepetésre – Holmes teljes felügyeleti jogot kap a lányuk, Suri fölött.

Tom Cruise és Hayley Atwell

Kapcsolat ideje: 2020–2022

A válása Holmestól túl sok negatív sajtót hozott neki, és bár a pletykák arról szóltak, hogy a szcientológia egyháza rengeteg randit szervezett neki, hivatalosan Tom Cruise hosszú éveken át szingli volt, és kizárólag a munkájának élt. Amerika Kapitány szívszerelmével, Hayley Atwell-lel a Mission Impossible: Leszámolás rendkívül hosszúra nyúlt forgatásán jött össze, és a hírek szerint a pandémia miatti megszakított forgatás és a karantén alatti kényszer csak még inkább összehozták őket.

Tom Cruise és Hayley Atwell

Tom Cruise és Hayley Atwell Wimbledonban, 2021-ben (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

A kapcsolatukról sosem nyilatkoztak, kivéve a színésznőt, aki egyszer megjegyezte, hogy csak barátság van köztük, de a jól értesült bennfentesek szerint ez egyáltalán nem így volt. Inkább a se veled, se nélküled volt jellemző rájuk, míg végül tavaly nyáron végleg szakítottak. A színésznő bár biztosan túl van a kapcsolaton, ugyanis idén tavasszal eljegyezték. Eközben Tom Cruise-ról az utolsó csajozási hírünk az, hogy a Miami Forma–1-es nagydíjon erősen csapta a szelet Shakirának, sajnos nem tudjuk, milyen eredménnyel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top