nlc.hu
Sztárok

Címlapok a 41 éves Vilmos hercegről

Már 16 évesen azt a terhet rakták rá, hogy neki kell megmenteni a monarchiát – 41 éves lett Vilmos herceg

A 41 éves Vilmos hercegre már gyerekként is nagy nyomás nehezedett. Tartania kellett a lelket egyre rosszabb mentális állapotba került anyjában, akit kegyetlenül fiatalon veszített el. Később pedig azért támadták a lapok, hogy „vegye már feleségül” Katalint...

Már a születése után egy nappal, amikor szülei hazavitték a kórházból, címlapra került Vilmos herceg, aki ma első számú várományosa a brit trónnak. Azóta élete szinte összes lényeges történéséről beszámoltak a lapok, azonban az csak ritkán fordult elő, hogy ő maga nyilatkozott. Nézzük a legérdekesebb címlapokat, melyeken a walesi herceg szerepelt, és a mögöttük lévő történeteket.

Jöjjenek azok a címlapok!

Vilmos herceg és Diana a People a magazin címlapján

Vilmos herceg és Diana a People a magazin címlapján

Alig két hónappal a születése után, 1982 augusztusában megkeresztelték Vilmos herceget. A gyermek, akinek jár az Ő Királyi Felsége megszólítás, a Vilmos Artúr Fülöp Lajos nevet kapta. A keresztelőről a hivatalos fotók a Buckingham-palota zeneszobájában készültek. 

Vilmos herceg 1986-ban

Vilmos herceg 1986-ban

A négyéves Vilmost legalább akkora figyelem övezte, mint most a saját gyermekeit. A People magazin akkor azt írta, hogy a jövendő uralkodó máris „munkába áll”, utalva ezzel arra, hogy Vilmos apródként vett részt András herceg és Sarah Ferguson esküvőjén.

Harry és Vilmos herceg a Hello címlapján

Harry és Vilmos herceg a Hello magazin címlapján

1995-ben Vilmos már 13 éves, míg öccse, Harry 11. A Hello! magazin már ekkor azt taglalta, hogy a két testvérre két teljesen más sors vár. Fel lehetett ezt akkor úgy fogni, hogy egyikükre az uralkodás, és a korona súlyos terhe várt, másikukra viszont a „gondtalan” második szerepe. Ám Harry – ahogyan azt később könyvében írta – ezt úgy élte meg, hogy ő a „tartalék”.

Vilmos herceg a Time magazin címlapján

Vilmos herceg a Time magazin címlapján 1996-ban

Ha a korona terhét nem is, de a monarchia megmentőjének szerepét már egy évvel később, 1996-ban ráosztotta a Time magazin szerzője Vilmosra. Ekkorra derült ki, hogy András herceg és – és a nemrégiben nekünk is nyilatkozó – Sarah Ferguson válnak, és ez volt az az év, amikor kimondták Károly és Diana válását is. Kétségtelen tény, hogy ez volt az egyik legsötétebb év a királyi család életében (talán csak az 1992-es előzte ezt meg), de a 14 éves gyerekre ilyen címkét ráragasztani felelőtlenség.

A 16 éves Vilmos herceg a People magazinban

A 16 éves Vilmos herceg a People magazinban

Egy évvel az édesanyja halála után, 1998-ban a herceg 16 éves lett. Nem volt kérdés, hogy szinte minden magazin címlapra rakja Vilmost. A People magazin olyan „titkokba” avatta be az olvasókat, hogy a herceg éltanuló, aki imádja a gyorskaját, kiváló úszó és maga választja ki (veszi meg) a ruháit. 

Vilmos herceg 1998-ban

Vilmos herceg 1998-ban

A Teen People magazin viszont „csak” annyit írt, hogy „Vilmos, a szívek hercege”. Ez sem lehetett neki teher, az anyja volt a „szívek királynője”…

Vilmos herceg a People magazin címlapján 2020-ban

Vilmos herceg a People magazin címlapján 2000-ben

2000-ben járunk, ekkor a  herceg már 18 éves volt, és igencsak sármos mosollyal került a People címlapjára. De a történet sokkal izgalmasabb volt a fotónál. Ekkoriban egy újabb  könyv jelent meg Dianáról, Vilmos pedig teljesen szokatlan módon egy sajtótájékoztatót tartott. Ezen az eseményen nemcsak a jövőbeli terveiről beszélt, hanem a könyvről is, amely „ismét elárulta édesanyja emlékét”. 

A sajtótájékoztatón ott volt Károly herceg is, aki „csak” erkölcsi támogatást nyújtott fiának, mondanivalójába nem szót bele. Vilmos úgy fogalmazott, hogy csalódott, amiért az anyja egykori barátai és alkalmazottai hazugságokat árusítanak ki.

Vilmos herceg a Vanity Fair címlapján

Vilmos herceg a Vanity Fair címlapján

Exkluzív – és az eddigiektől nagyon eltérő – címlappal jelentkezett a Vanity Fair, mikor Vilmos 21 éves lett. A magazin beszámolt róla, hogy a herceg a Szent András Egyetem hallgatója lett, és 8 kilométerre az egyetemtől bérelt ki egy négy hálószobás, viktoriánus korabeli lakást, három iskolatársával együtt. „A mostani élete hétköznapinak nevezhető, amennyiben a jövőbeli angol király élete bármennyire is hétköznapi lehet” – írták. Beszámoltak arról is, hogy jó barátságot ápol az egyetem egy másik hallgatójával: Kate Middletonnal.

A riportban helyet kapott az a történet is, amit Diana egykori bizalmasa és inasa, Paul Burrell osztott meg. Négy hónappal a temetés után Burrell volt az, aki kinyitotta a Kensington-palota nagy, fekete bejárati ajtaját, és üdvözölte a fiúkat, hogy még egy utolsó látogatást tegyenek az anyjuk lakásában. Vilmos kezet fogott a férfival, míg Harry odaszaladt hozzá és megölelte. „Tudta, hogy az én szívem éppen úgy megszakadt, mint az övéké” – emlékezett vissza a találkozóra az inas. A férfi ezután körbejárta a lakást a fiúkkal, akik közben emléktárgyakat válogattak össze, amiket aztán magukkal vittek új otthonukba, a St. James palotába. Vilmos egy Cartier órát, Harry pedig az eljegyzési gyűrűt választotta.

Pont emiatt igazán meglepte Vilmost, hogy később pert indítottak a férfi ellen, mondván, hogy nagy értékben vett magához tárgyakat Diana lakásából a nő halála után. Burrell már a tárgyalások előtt úgy nyilatkozott, hogy a Spencer család és Diana egykori barátai vallottak ellene. A Vanity Fair cikkében arról írtak, hogy Vilmos többször is közbenjárt apjánál és nagyanyjánál Burrell érdekében, végül nem is találtak bizonyítékot ellene. De vajon mit érezhetett a herceg, amikor néhány nappal a felmentése után, Burrell eladta történetét a Daily Mirrornak 470 ezer dollárért. Azt pedig már ne is említsük, hogy a férfi azóta a Celebrity Big Brothert is megjárta…

De a riportban az is helyet kapott, hogyan kellett a gyermek Vilmosnak a felnőtt anyjában tartani a lelket.

Vilmos herceg és Katalin a címlapon 2006-ban

Vilmos herceg és Katalin a címlapon 2006-ban

Vilmos 2006-ban már öt éve volt kapcsolatban Katalinnal, a média pedig hatalmas nyomást gyakorolt rá. A herceg mindössze 24 éves volt ekkor, de mindenki azt kérdezgette tőle, hogy „mikor veszi már el feleségül” Kate Middletont, aki ekkor megkapta a sajtótól a Waity Katie gúnynevet. Ez a nyomás inkább elbizonytalanította Vilmost, aki 2007-ben szakított a nővel. Amikor kibékültek és 2010-ben bejelentették az eljegyzésüket, az interjúban úgy fogalmaztak, hogy szükségük volt arra a szünetre, hogy végül megállapodjanak egymás mellett.

Katalin és Vilmos herceg esküvője

Katalin és Vilmos herceg esküvője

2011-ben aztán csak kimondták azt a bizonyos IGENT. Kétségtelen, hogy hatalmas felhajtás övezte a jövendő brit uralkodó esküvőjét, amiről csakis pozitívan számoltak be a lapok.

Vilmos herceg az attitude magazin címlapján

Vilmos herceg az Attitude magazin címlapján

 2016-ban az immár kétgyermekes Vilmos herceg a királyi családból elsőként szerepelt az Attitude „melegmagazin” borítóján. A herceg a címlap előtt egy hónappal beszélgetett a brit LMBTQ-közösség meghívott tagjaival. A vendégek beszámoltak neki az éveken át tartó zaklatásokról, azok következményeiről, öngyilkossági kísérleteikről, étkezési rendellenességeikről, depressziójukról és kábítószerfüggőségükről. Ezt követően adott interjút az Attitude-nek a herceg, aki így fogalmazott: „Senkit sem lenne szabad zaklatni a szexuális hovatartozása vagy bármely más ok miatt. És senkinek sem lenne szabad átélnie azt a fajta gyűlöletet, amellyel ezeknek a fiataloknak szembe kellett nézniük az életükben.”

Vilmos, Katalin és Lajos herceg 2018-ban

Vilmos, Katalin és Lajos herceg 2018-ban

2018-ban megszületett Katalin és Vilmos harmadik gyermeke, Lajos herceg, aki azóta a bohóckodás koronázatlan királya lett.

Harry, Meghan, Katalin és Vilmos

Harry, Meghan, Katalin és Vilmos 2020-ban

2020-ban mikor a Covid kirobbant, Meghan és Harry búcsút intett a királyi családnak, és végleg elmérgesedett a viszony az egykoron csak „Fantasztikus négyesként” emlegetett csapat között. A szakadék azóta egyre csak mélyebb lett. 

Vilmos és Katalin 10. házassági évfordulója

Vilmos és Katalin 10. házassági évfordulója

2021-ben dinamikus duónak nevezték a 10. házassági évfordulóját ünneplő Katalin és Vilmost.

Károly, Vilmos és György a címlapon

Károly, Vilmos és György a címlapon

II. Erzsébet halála után Vilmos apja került a trónra III. Károly néven. Ezzel együtt Vilmosból walesi herceg, és a trón első számú várományosa lett. Ez a meseszép címlap pedig a koronázás után készült a Buckingham-palota tróntermében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top