nlc.hu
Sztárok

Az alvilág verőlegénye volt Kovács "Kokó" István bátyja

„Az alvilág verőlegénye voltam” – bűnös múltjáról beszélt Kovács „Kokó” István bátyja

Kovács „Kokó” István két évvel idősebb bátyja, Kovács Gyula akár a testvére útját is járhatta volna, hiszen maga is bokszolt, ám ő az ökleit inkább az alvilág szolgálatába állította.
Kovács Gyula

Míg világklasszis öccse sorra szerezte a címeket és az olimpiai cím után profi ökölvívó világbajnok lett, addig Gyula inkább illegális pofonosztásból kereste a kenyérre valót. Bűnözőként, verőlegényként tevékenykedett, és nem tudott kimaradni a csúnya balhékból. A börtönt is megjárta.

Harmincéves kora körül épp egy rablásért kapott ötéves börtönbüntetését töltötte. Ekkortájt felidézte a gyerekkori emlékeit arról, hogyan bántalmazta őt már egészen kisgyerekként az apja. Mivel rájött, honnan ered az erőszakos természete, tudatosan próbált változtatni rajta. Erről Lakatos Levente vendégeként mesélt – szúrta ki a Blikk.

Azóta elkezdtem próbálni változtatni rajta, gyűlölöm az olyan embereket, amilyen én voltam. Csodálkozom, hogy nem lettem sorozatgyilkos

Kovács Gyula egy ideje már jó útra tért, régóta nem volt összetűzése a törvénnyel, most egy boksztermet üzemeltet. Máig nem érti miért félt és undorodott az apjától azután is, hogy felnőtt és már ő volt fizikai fölényben.

A traumái miatt egy időre az utcán keresett menedéket. Egészen kis korában már az utcán szipuzott, és a sport mentette meg az életét: 13 évesen ment le először a boxterembe, és rögtön magával ragadta az ökölvívás.

Szántó Csöpi, Öcsi bácsi apukája volt az edzőm, felkarolt, de én link voltam, lógtam az edzésekről, csajoztam. Nem tudtam beilleszkedni az iskolában sem, intézetbe kerültem

Ehelyett inkább az utcán verekedett bűnözőként, rablásért, garázdaságért és csempészetért több alkalommal éveket töltött rács mögött. Állítása szerint a kapcsolata a nála sokkal tisztább életet élő testvérével nem túl közeli, nem igazán szólnak bele egymás életébe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top