nlc.hu
Sztárok

Hepatitiszes volt Halász Judit

17 éven át hepatitis-fertőzéssel küzdött Halász Judit, először beszélt erről a 80 éves színésznő

Amikor megbetegedett, még nem volt gyógyszer a Hepatitis C ellen.

Halász Judit kendőzetlen őszinteséggel mesélt arról, hogyan élte meg, hogy a mellrák mellett Hepatitis C-vel is megfertőződött – írja a Blikk a Telex Rákeltérítő című podcastjában elhangzott beszélgetés alapján. Elmondása szerint a két betegség nem függött össze, az viszont a mai napig nem derült ki, hogyan kapta el a fertőzést.

Halász Judit

A kemoterápiás kezelése alatt derült ki, hogy Hepatitis C-vel fertőződött meg Halász Judit – MTI Fotó: Mohai Balázs

Senki nem tudja, honnan jött egy olyan májbetegség, amit csak vér útján lehet elkapni. 17 évig éltem így, ezzel a betegséggel. A 17. évben néztem a televíziót, amiben azt mondták, a Hepatitis C gyógyszerét megtalálták” – mesélte a 80 éves színművésznő.

Miután diagnosztizálták Halász Juditnál a fertőzést, be kellett feküdnie a kórházba, hogy megkapja a megfelelő kezelést. Akkoriban a vírusszámot annyira le tudták csökkenteni, hogy hosszú éveken együtt élhessen a betegséggel, később pedig a Hepatitis C elleni gyógyszer segítségével végleg búcsút inthetett neki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top