nlc.hu
Sztárok

Király Viktor akkor és most

Emlékszel még, hogy nézett ki Király Viktor a Megasztárban?

Király Viktor 15 évvel ezelőtt robbantotta fel a Megasztár színpadát – a győzelmére tuti emlékszel, de az megvan, milyen kölyökképű volt?

Király Viktor manapság az egyik legismertebb magyar énekes. 2019-ben például MTV EMA-díjas lett mint a legjobb hazai előadó, a számait pedig nemcsak itthon, hanem nemzetközileg is ismerik. Így például a Favorite Place című dalát, „amit Bob Sinclair kiadott és szintén Európában rengeteg rádióban játszottak, Billboard-listás lett, és Magyarországon is rengeteget játszották” írta tavaly még a Fonogram-díjak kapcsán (amire ugyan sok más tehetséggel együtt nem jelölték, de ez egy teljesen másik téma).

A számos zenei siker mellett ugyanígy a múlt évben Viktor egy új szerepben is kipróbálta magát: A Dal című műsor egyik házigazdája lett. Ahogy mindenre, arra is nagyon komolyan készült: „a műsorvezető-társamtól, Rókusfalvy Lilitől rengeteg támogatást kapok. Járok beszédtechnika-tanárhoz is, és a feleségem, Anita is tud egy kicsit segíteni. Ő a Hatoslottó-sorsolás műsorvezetője, így több rutinja van nálam. Segít és támogat, holnap egy picit gyakorolni is fogunk.” Emellett Viktor a hazai celebélet oszlopos tagja is. Nővérével, Lindával a legjobb részei voltak az Ázsia Expressz előző évadának, legutóbb pedig az RTL-en indult, felturbózott Activityben tűnt fel. (Amiben nem ismerte fel a saját dalát, de ez most mellékes.) 

Király Viktor

Fotó: RTL / Sajtóklub

Ezek alapján gondoltad volna, hogy Viktor nem volt mindig biztos abban, hogy énekes akar lenni? Pedig így volt. A 16 éves koráig Amerikában élő srác odakint folyton visszautasításokba ütközött. „Nem voltak igazán jó élményeim zeneileg. Inkább visszautasítást kaptam, emlékszem, a Hegedűs a háztetőnben nem kaptam lehetőséget. Beláttam a saját hibáim, elfogadtam a helyzetet, de azért nem volt jó élmény. Nekem több idő kellett, mint Lindának, hogy megtaláljam a saját utam. 18-19 éves voltam, amikor ténylegesen elkezdtem az előadói pálya felé fordulni” – mesélte az év elején a Sláger FM-ben. Itt mondta el, hogy valójában a Megasztár megnyerése volt az a visszajelzés, ami végre elhitette vele, hogy igenis van keresnivalója a szakmában. „Igazán Magyarországon találtam meg a helyem, a stílusom mint énekes” – tette hozzá.

És ha már szóba jött a Megasztár, rájöttünk, hogy mi már csak arra emlékszünk Viktor tehetségkutatós időszakából, hogy rekordszámú jelentkező közül került ki győztesen a műsor 2008-as évadában. Így rákerestünk a régi, megasztáros fotóira, és konkrétan ledöbbentünk azon, amit találtunk. Az első élő adásban, ahol a top 15 közül kellett választania a zsűrinek, Viktor szatén mellény-farmer (!) kombóban, óriási övcsattal, lenyalt hajjal állt a színpadra. De ez akkor talán fel sem tűnt senkinek, olyan magabiztossággal adta elő magát. 

Király Viktor

Fotó: Fotocentral/Schumy Csaba

Ehhez képest, mire a döntőig ért, ha zeneileg talán akkor még nem is, de külsőleg abszolút rátalált a stílusára. Rájött, hogy sokkal jobban áll neki, ha kicsit fel van túrva a haja, miközben úgy viselte a ráadott öltönyt, mintha őfelsége titkosszolgálatából érkezett volna a színpadra. Viktor tehát nagyjából tízezer jelentkező közül került ki győztesen, mi pedig azóta is nagy rajongói vagyunk.

Király Viktor

Fotó: Fotocentral/Szabó Lilla

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top