nlc.hu
Sztárok

Ullmann Mónika akkor és most

El is felejtettük már a rövid, fekete hajú Ullmann Mónikát

Kerek születésnapot ünnepel ma Ullmann Mónika, úgyhogy felelevenítettük, hogyan változott copfos kislányból felnőtt nővé.
Ullmann Mónika

Ullmann Mónika 1973. augusztus 2-án született Budapesten, vagyis éppen ma ünnepli az 50. születésnapját. Többgenerációs művészcsalád tagjaként már kisgyerekként elindult a pályája, a hetvenes évek végétől szerepelt filmekben, a nyolcvanas évek elején pedig két, máig is felejthetetlen sláger, az Írtam a bátyámnak egy dalt, illetve a Moncsicsi előadója volt. Tinédzserként a tánc felé fordult, az Állami Balettintézetben végzett, 1993-ban aztán felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, ahol 1997-ben szerzett diplomát. 

Az ország számos színházában játszott prózai és zenés darabokban, illetve olyan játékfilmekben is láthattuk, mint a 6:3, avagy Játszd újra Tutti, a Hippolyt, az Egy bolond százat csinál, illetve az S.O.S. Szerelem. Mindemellett egy sor jól ismert tévésorozatban, így a Szomszédokban, a Barátok köztben, a Jóban-rosszbanban, A tanárban, az Apatigrisben, a Drága örökösökben és a Keresztanyuban is szerepelt.

 „Szerintem egy időtükör vagyok az emberek szemében, mert valaki együtt nőtt fel velem, valaki már anyukaként nézte az Égig érő fűt, valaki nagymamaként, és van olyan generáció, aki egy későbbi mozifilm kapcsán ismert meg. Úgy érzem, ahogy megy az idő, maguk az emberek nem akarnak öregedni. Rám néznek, és nem veszik észre az én ráncaimat, az én időm múlásával, mert akkor a sajátjukkal is kell” – nyilatkozta egy alkalommal a színésznő. 

Az alábbi galériában néhány ritkán látható, régi fotót és friss felvételeket is láthatsz róla.

Ábel Anita (b) és Ullmann Mónika (j) az 1981-es Szeleburdi család című filmben
Megnézem
Összes kép (9)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top