nlc.hu
Sztárok

Zséda akkor és most

Micsoda átalakulás: Zséda 20 éve és most

Zséda mindig is gyönyörű nő volt, de mostanra érett azzá a tüzes, dögös nővé, aki már 20 éve is benne lakozott – csak nem mert előjönni ennyire.

Zsédenyi Adrienn, azaz Zséda lassan 30 éve van a pályán. A Cotton Club Singers tagjaként kezdte 1994-ben, ahogy egyszer  fogalmazott, mint „tarisznyás szentesi lány”.  Egy kedves csajként ismertük őt meg, aki a „klasszikus nőiességet” képviselte (és képviseli a mai napig) mind a zenében, mind a megjelenésében. Ahogy haladt a karrierje, egyre inkább kibontakozott, elkezdte megélni a nőiességét, egyszóval igazi díva lett belőle. Ugyanakkor ezt a jelzőt sokáig nem érezte magának. 

Zséda

Zséda 2003-ban (Fotó: Fotocentral/Mohos Angéla)

„Kicsit talán nagyképűnek éreztem. Mert szerintem ezt a jelzőt meg kell szolgálni, ki kell érdemelni, már ha a szó valódi értelmében szeretnénk rágondolni, nem úgy, ahogy sokan használják. Mert nem attól lesz valaki díva, hogy flitteres estélyit vesz fel” – magyarázta idén nyáron a Nők Lapjának. Csakhogy Zséda most újabb nagykoncertet adott, melynek egészen konkrétan a Díva címet adta. Mégpedig azért, mert úgy érzi, 48 éves korára már belenőtt, beleérett a szóba.

„Arra jutottam, hogy mostanra már tényleg annyi minden van mögöttem, hogy talán mégiscsak megszolgáltam. Hiába jön mindenfelől – pláne Magyarországon – az az üzenet, hogy csak a fiatalságnak van értéke, én pont fordítva gondolom. Szerintem Andie MacDowell, Jane Fonda, Sophie Marceau képvisel igazi értéket, azok a nők, akik mögött gazdag, sűrű, fényes intellektussal és tehetséggel végigvitt évek vannak, és még most is van mit mondaniuk. Én az ilyen időtlen nők közé szeretnék tartozni, akikre nemcsak a szexi korszakukban figyelnek oda, hanem később is”  – árulta el, miért bólintott rá a címre. Azzal azonban mi vitatkoznánk, hogy Zséda (vagy akár a fent említett nők) ne élnék még mindig a szexi korszakukat. 

Sőt, szerintünk Zséda az utóbbi időben vált csak igazán tüzes nővé! Mostanában érezzük úgy, hogy igenis képes bevállalni azt a dögös énjét, ami már fiatalkorában is benne bujkált. Csak – talán a közönség véleményétől tartva – eddig nem merte kiengedni őt. „Volt, amikor sokkal fontosabbak voltak nekem ezek az elvárások, mára elengedtem őket.

Van egyfajta elképzelés velem kapcsolatban, szeretnek a klasszikus nőként látni, aki egyébként valóban vagyok. Viszont ha egy kicsit kimozdulok ebből, sokan felkapják a fejüket és nem értik”

 

 – nyilatkozta egyszer a Sláger FM-en az énekesnő. 

Zséda ma már simán felveszi a rövidebb szoknyát, lazán bevállalja a merészebb sminket. Egészen addig, amíg ez önazonos. „A fotózások és minden egyéb megnyilvánulásom alkalmával is ügyelek arra, hogy az, amit és ahogy megmutatok, közvetítek magamból, időtálló legyen. Szeretném ezt az önkifejezési formát, ezt a szabadságot meghagyni magamnak” – tette hozzá. Így hát nem is meglepő, hogy Zséda 2022 legjobban öltözött énekesnő díját is bezsebelte az idei Story-gálán. A plakettel készült fotón pedig árad belőle az önbizalom és az, hogy száz százalékig rendben van önmagával. És szerintünk ennél nincs is szexibb.

Zséda

Zséda A legjobban öltözött énekesnő díjával (Fotó: Fotocentral/ Schumy Csaba)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top