nlc.hu
Sztárok

Hírességek felvett kölcsönei

Sztárok, akik nem titkolják, hogy hitelt vettek fel

Több magyar sztár is úgy döntött, hogy segítséget kér az álmai megvalósításához. Olyan is akadt közülük, aki végül pórul járt. Nézzünk pár hitelhez folyamodott hírességet.

Gergely Róbert

A többszörös eMeRTon-díjas énekesnek, Gergely Róbertnek korábban a budai otthonát kellett eladnia, hogy megszabaduljon nyolcmillió forintos svájci frankos hitelétől. Még huszonöt évig lett volna a bank fogságában, ha nem így dönt.

„Körülbelül nyolcmillió forintnyi svájcifrank-hitel volt a lakáson. Havi nyolcvanötezerre ment fel a törlesztőm. Hitelcsapdába kerültem. Még huszonöt évig a bank „fogságában” lettem volna, ha nem lépek valamit. Felajánlották, hogy egy összegben kifizethetem a tartozásomat. Januárban átváltottam a hitelt forintalapúra. Azzal, hogy sikerült eladni a lakást, egy összegben ki tudtam fizetni az adósságomat. Szeretném végre jól érezni magam színészként” – mondta akkor a hot! magazinnak.

Gergely Róbert

Gergely Róbert (Fotó: Olajos Piroska)

Bíró Ica 

A híresség svájcifrank-alapú hitelt vett fel, amelynek a XII. kerületi háza volt a fedezete, azonban az árfolyam emelkedése miatt a törlesztőrészlete háromszorosára nőtt. Hat évig nem tudta kitermelni a törlesztést, és jogerős ítélet alapján a házából és a lakásából is rendőri segítséggel lakoltatták ki 2019 májusában.

Bíró Ica

Bíró Ica (Fotó: Birton Szabolcs)

Tóth Gabi

Az elmúlt hetekben a válásával címlapokra kerülő énekesnő állítólag nem kevés pénzzel tartozik a banknak. A Blikk szerint Gabi otthona egyedül az ő nevén van, ráadásul közel 75 millió forint összegű banki jelzálog van rajta, ami azt jelenti, hogy ekkora hitelt vettek fel rá.

„Ha húsz évre vették fel a közel 75 millió forint piaci lakáshitel, akkor körülbelül 650 000 és 675 000 forint közé esik a havi törlesztőrészlet. Persze fontos tisztában lenni azzal is, hogy ekkora összegű, piaci hitel felvételéhez fontos kritériumoknak kell teljesülniük, elsősorban az elvárt jövedelemben. Nagyjából minimum havi nettó 1,1-1,2 millió forint igazolt kereset kell ahhoz, hogy ilyen nagy összegű kölcsönhöz hozzájusson valaki, ám egy házaspár által felvett kölcsönnél ezalatt a kettejük jövedelmét kell érteni” – mondta az üggyel kapcsolatban Vrazsovits Rita, a Bank360.hu pénzügyi szakértője. 

Tóth Gabi

Tóth Gabi (Fotó: TV2)

Pataky Attila

Az Edda frontembere évekkel ezelőtt szabadult meg a 45 millió forintos hitelétől. Pataky devizahitelből vásárolta meg az otthonát, méghozzá 3 hónappal a válság kezdete előtt vett fel. A törlesztőrészletekkel azonban meggyűlt a baja: az eredeti 200 ezer helyett volt, hogy 496 ezer forintra rúgtak. Ha nincs egy jómódú barátja, talán sosem került volna ki ebből a helyzetből.

„Volt olyan hónap, amikor az eredetileg előírt 200 ezer forintnyi részlet helyett 496 ezer forintot követelt tőlem a bank.Ez az egész olyan volt, mint egy uzsorahitel!” – nyilatkozta akkor az énekes. 

Pataky Attila (Fotó: Smagpix, Olajos Piroska)

Pataky Attila (Fotó: Smagpix, Olajos Piroska)

Pál Éva

A Neoton egykori sztárja évekig szenvedett a devizahitele miatt. A szerencsés fordulat akkor következett be, amikor eladta az ingatlanát, mert utána arra is maradt pénze, hogy egy újat vegyen magának. „Egy összegben kellett volna 21 milliót letennem. Öt napom volt, hogy eladjam az otthonomat, különben elárverezik fél áron, és nem marad semmink” – mondta el Pál Éva.

Pál Éva

Pál Éva (Fotó: Nagy Zoltán)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top