nlc.hu
Sztárok

Szabados Ági a női műsorvezetőkről

Szabados Ági a karriere kezdetéről: „Túl szép voltam egyes pozícióhoz”

Nem csak külseje miatt került hátrányba a híradós.

Az RTL Reggeli műsorvezetője, Szabados Ági őszintén mesélt arról, milyen hátrányokkal kellett szembenéznie karriere kezdetén. A Telexnek adott interjújában arról mesélt, hogy sokat küzdött azzal híradósként is, hogy fiatalsága és külseje együtt nem vált a hasznára.

Szabados Ágnes

Fotó: Birton Szabolcs

„Soha nem voltam elég idős. Nem tudom, hogy fogalmazzam meg, hogy ne tűnjön nagyképűnek: lehet, hogy túl szép voltam egyes pozíciókhoz is. Ez a kettő együtt elég komoly hátránynak számított” – magyarázta a műsorvezető, majd kitért arra is, hogy a férfi és női műsorvezetők közti különbségekről azt mondja, szerinte a nők sokkal komolyabban szembesülnek azzal, hogy kritizálják a külsejüket.

„Ez egy férfinél nem téma: nézzen valahogy, beszéljen jól, általában láthatjuk, hogy a képernyőre is az esztétikum alapján is választják, de nem ez a fő szempont. Mondjuk ki, egy csúnya nő nem ülhet be a képernyőre, műsorvezetői pozícióba, nagyon-nagyon számít. Azt gondolom, egy csúnya férfi igen. Szubjektív, ki csúnya, de jobban számít a nők esetében a külső. Miközben küzdünk, hogy viszont ne a külsőnk alapján ítéljetek meg, közben meg nem ülhetsz oda, ha nem vagy elég szép hozzá. Pozíciófüggő, nem gondolnám, hogy egy híradóst nem a szépség alapján választanak ki, de a tévénézőnél elkapcsolási faktor: ha valaki szép, hamarabb ott marad a képernyő előtt a néző. Kár lenne titkolni, hogy ez mennyire számít.”

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top