nlc.hu
Sztárok

Tóth Vera ismét kiállt Tóth Gabi mellett

Tóth Vera húgáról, Tóth Gabiról: „Ő soha nem mondta magáról azt, hogy ő a Kárpátok Madonnája”

Vera húga politikai nézeteiről is kifejtette a véleményét.

Tóth Gabi az elmúlt időszakban ismét támadások kereszttűzébe került, amióta férje, Krausz Gábor bejelentette, hogy hat év után elválnak. Bár egyik fél sem erősítette meg a pletykákat, miszerint házasságuk azért futott zátonyra, mert az énekesnő összejött a Fricska Táncegyüttes egyik tagjával, mivel cáfolat sem érkezett erre, sokan ezt tényként kezelik és ezzel feljogosítva érzik magukat a támadásra. 

Tóth Vera a Heti Jégbüfé című műsorban vendégeskedett, ahol amikor a bulvársajtó került szóba, óhatatlanul érintették Gabinak a válását is, amire védekezően lépett fel az énekesnő. 

Tóth Vera, Tóth Gabi

Fotó: Schumy Csaba

Én értem azt a szempontot, hogy ő a családot és az anyaságot, ezek a fontosságát hirdette, de ő tényleg így gondolta! Ő soha nem mondta magáról azt, hogy ő a Kárpátok Madonnája meg a Szűz Mária. Ezt valaki mondta róla. Ő ezt soha nem állította saját magáról, sehol egy újságban nem fogsz erről olvasni. Azért a Gabival kapcsolatban egy elég erős karaktergyilkolás is történik, ami szerintem már kimeríti az abúzus és a verbális bántalmazás fogalmát. Ezzel egy embert simán a szuicid hajlamokba lehet belekergetni. És nem mentem fel! Mert minden ember hibázik, és ez az emberi életnek a része, hogy igenis hibázunk, és tudom, hogy amit ő éppen kijelent, ő tényleg abban van” – magyarázta Vera, akinek a műsorvezetője, Rangos Katalin azt válaszolta, a probléma onnan eredhet, hogy Gabinak éles stílusváltása volt a vadóc előadóból, a „Kárpátok Madonnája” szerep, mert ha nem is állított magáról ilyesmit, akkor is ezt játszotta el. 

Vera erre azt mondta, úgy gondolja, húgára mindig az élesváltások voltak a jellemzőek, csak amikor a politika beleszövi magát egy képbe, még élesebbnek tűnik. Ezt követően kitért arra is, korábban is hallhattunk olyan dalokat, amikben burkoltan ott volt a rendszerellenesség, például Koncz Zsuzsa vagy Bródy János dalain kapcsán. „Ha ők megcsinálják, akkor tőlük hitelesnek érzed azt, hogy politizálnak, akár most is, mert ők mindig magukra vállalták ezt a szerepet. Gabitól nem érezték hitelesnek az emberek, hogy esetleg valamilyen pártnak valamilyen hitvallását képviselje, tőle nem fogadják ezt el. És én azért mondom azt, hogy aki olyan, mint a Bródy vagy a Koncz, ott rendben van ez, mert ott az a brandnek az egyik része. De ahol nem feltétlenül muszáj, és nem a branded része, hanem az a branded része, hogy te a közönségnek énekelsz – legyen az fekete, fehér, zsidó, keresztény, bármi –, azt ne oszd meg, mert az a zenédet szereti. A zene a béke kulcsa, amiben megnyugszunk. Én nem azt mondom, hogy ne politizáljon, ne foglaljon állást egy zenész, de én nem tartom jó ötletnek… Meg lehet énekelni szituációkat, helyzeteket, időszakokat, politika ellenességet, bármit. Azért csodálatos a zene, mert bármit lehet vele csinálni. A színpad a legszabadabb hely a földön, mert ha lobogtatsz egy zászlót és azt mondod, ebben hiszel, akkor tényleg ebben higgyél. Ne az legyen, hogy azért, mert ez a divat. Ezt nem a Gabira mondom, hogy ő divatból csinálja. Azt gondolom, hogy ő talált valami olyat, amiben ő jól érzi magát. Ez már az emberi tényező, tehát nem feltétlenül anyagi szempontokat mondanék itt. Én ismerem, én azért felnőttem vele. És nem védeni akarom, de testvérként ez nagyon nehéz dolog. Meg anyaként, mert anyukámat is nézem, hogy ő hogyan omlik össze ebben, hogyan félti a lányát ettől az egésztől. De felnőtt ember, azt csinál, amit akar, és innentől kezdve nincsen ezzel gond. És én is hiszek a családban meg a házasságban, nem véletlenül házasodtam meg. Ennek van ereje.” 

A teljes beszélgetés ITT visszahallgatható. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top