nlc.hu
Sztárok

Jada Pinkett Smith sosem hitt a házasságban, de már 25 éve házas

25 éve együtt van a férjével Jada Pinkett Smith, pedig sosem hitt a házasságban

Ma 52 éves Jada Pinkett Smith, aki simán élhetné a nyilvánosságtól elzárkózó szupersztárok életét, ő azonban úgy döntött, inkább mindent megmutat magából és házasságából. Will Smithszel való kapcsolatát és az anyaságát ugyan rengeteg kritika érte, de a házaspár valamit biztosan jól csinál, ha már bő negyed évszázada egyben tartják a családjukat.

Egyszerre üdítő és veszélyes, ha egy híres házaspár úgy dönt, a rajongóikat nemcsak a munkájukba, hanem a magánéletükbe is beavatják. Üdítő, mert ilyenkor láthatjuk, hogy az Instagramon és a sajtóban PR-osok által élére csiszolt image mögött valódi, hús-vér emberek rejlenek, akik távolról sem hibátlanok, és bár gazdagok és híresek, az ő életüket is számos nehézség és probléma keseríti meg.

Veszélyes pedig azért, mert attól, hogy valaki híres, még egyáltalán nem biztos, hogy példaértékű életet él, márpedig az élete különféle részleteinek megosztásával garantáltan rengeteg embernek mutat majd példát. De veszélyes lehet a sztárok szempontjából is: egy kifogástalan karrier akár napok leforgása alatt kerülhet zárójelbe, ha kiderül valami borzalmas dolog a sztár magánéletéről, ráadásul a magánéleti információk garantáltan meg fogják osztani a közvéleményt.

A Red Table Talk

Jada Pinkett Smith online beszélgetős műsora, a Red Table Talk (Beszélgetés a piros asztalnál) 2018-ban indult, és mivel a meghívott hírességek a magánéletük érzékeny részleteit beszélték ki, furcsa lett volna, ha eközben Smithék önmagukból nem adnak szinte semmit. Ők pont az ellenkező utat választották: időről időre előálltak egy-egy családi titokkal, itt reagáltak velük kapcsolatos bulvárpletykákra, és olykor szinte már nyilvánosság előtt zajló terápiaként beszélték ki a családi/párkapcsolati problémáikat. Sőt, még azt sem titkolták, hogy milyen kihívásokkal jár egy ennyire hosszú kapcsolatban fenntartani a szexuális érdeklődést.

Jada Pinkett Smith

Jada Pinkett Smith (Fotó: Nathan Congleton/NBC/NBCU Photo Bank via Getty Images)

Azt, hogy a házaspár megítélése rendkívül megosztó, leginkább a tavalyi Oscar-díjátadón elkövetett pofozkodásra adott reakciókon lehetett látni; amikor Will Smith élő adásban felpofozta a színpadon Chris Rock komikust, miután úgy vélte, hogy a felesége alopecia-betegségén gúnyolódik. Voltak, akik helyeselték a történteket, Willben pedig a lovagot látták, aki minden körülmények között megvédi a feleségét a támadásoktól. Mások azonban inkább egy köztük lévő egészségtelen dinamikára hívták fel a figyelmet, ahol a férj szinte már túlkompenzál, és erőszakosan próbálja bizonyítani alfahímségét. Az eset persze egy másik színész esetében is figyelemfelkeltő lett volna, de Smithék még az ilyenkor elvárhatónál is több reflektorfényt kaptak, és ez rávilágított a házasságukon megjelenő repedésekre.

Egy válás kellett a házasságukhoz

Jada Pinkett először a kilencvenes évek elején találkozott Will Smithszel, amikor a Bel-Air hercege sorozatban kerestek szereplőt a barátnője szerepére. Jada is az esélyesek között volt, ám a kettejük közti jelentős magasságbeli különbség miatt (Will 1,87, míg Jada 1,51 méter magas) inkább nem Jadát választották. Ennek ellenére ők ketten összehaverkodtak, bár ekkor még nem igazán lehetett több kettejük között: Smith 1992-től 1995-ig Sheree Shapiróval élt házasságban, akivel egy közös fiuk született, Trey.

Will Smith és Jada Pinkett Smith

Will Smith és Jada Pinkett Smith az 1997-es Soul Train Music Awards díjátadó gálán, Los Angeles-ben (Fotó: SGranitz/WireImage)

A házasságuk már megromlott, de hivatalosan még nem ért véget, amikor Smith kapcsolata elkezdődött Jadával, de a konfliktus nem is annyira emiatt alakult ki, hanem azért, mert Sheree eleinte nehezen fogadta el, hogy a fiának kéretlenül is lett egy másik „anyukája”. Jada gyomra pedig azt vette be nehezen a fiatalságából adódóan, hogy ha Will már szétment a feleségével, a nőnek miért maradt ilyen fontos szerepe a sztár életében. Ma már persze jóban vannak, sőt a Red Table Talkban egy nagy, könnyes összeborulásuk is volt, amiben Sheree megköszönte Jadának, hogy segített a fia felnevelésében.

Jada Pinkett Smith, Will Smith és Sheree Fletcher

Jada Pinkett Smith, Will Smith és Sheree Fletcher egy születésnapi partin, Las Vegasban, 2014-ben (Fotó: Bryan Steffy/WireImage)

Will és Jada végül 1997 szilveszterén, egy kicsiny, privát ceremónia keretében házasodott össze, és bár ez elég gyorsan történt, nem volt nyilvánvaló, hogy a nő igent fog mondani. Még közvetlenül az igen kimondása előtti órákban is hezitált, sőt egyszer azt nyilatkozta az akkori érzéseiről, hogy iszonyatosan feldúlt volt, hogy házasságra adta a fejét. A házasság inkább a férfinak volt fontos, Jada ugyanis hazulról nem éppen egy tradicionálisan működő kapcsolat mintáját hozta.

Egy napon megkérték a kezem, másnap pedig már várandós voltam

– nyilatkozta Jada, akinél eredetileg nem volt tervben az sem, hogy ilyen gyorsan jöjjenek a gyerekek, de ha már így alakult, nem volt az ellenére sem. Jaden 1998 júliusában, míg a lányuk, Willow 2000 októberében született, és onnantól kezdve hosszú éveken át ők voltak a hollywoodi álomcsalád.

Trey Smith, Willow Smith, Jaden Smith, Will Smith és Jada Pinkett Smith

Trey Smith, Willow Smith, Jaden Smith, Will Smith és Jada Pinkett Smith az Emancipáció című film díszbemutatóján, 2022. november 30-án (Fotó: Michael Tran / AFP)

Nyitott házasságban

A kétezres évek nagyjából békében, gyerekneveléssel és a karrier karbantartásával teltek Smithéknél. A kapcsolat viharai a következő évtizedben kezdtek nyilvánosságot kapni. Először Jada kapcsán kapott fel a pletyka, hogy megcsalta a férjét Marc Anthony énekessel még 2011-ben. Aztán két évvel később egy félreérthető nyilatkozat miatt azzal került be a bulvárhírekbe, hogy állítólag nyitott kapcsolatban élnek Will Smithszel, amit a színésznő akkor még határozottan tagadott. 2015-ben már a házasságukat kezdte ki a sajtó: megszellőztették, hogy küszöbön van a sztárpár válása. Bár ez nem következett be, és mindkét érintett határozottan tagadta a házasság válságát, egyértelműen érződött, hogy a nyilvánosságban Smithék fölött viharfelők gyülekeztek. Ők ketten ezt azzal próbálták tompítani, hogy több fórumon elmondták: a házasságuk kikezdhetetlen, felbonthatatlan és ők ketten minden körülmények között kitartanak egymás mellett. Az ügyön az sem segített, hogy 2018-ban egy alkalommal Will Smith az élettársaként, nem pedig a feleségeként hivatkozott Jadára.

Még azt sem mondjuk, hogy házasok vagyunk. Élettársaknak nevezzük egymást. Egy ponton bekerülsz abba a térbe, ahol rájössz, hogy életed hátralévő részében szó szerint együtt vagy valakivel. Nincs szerződésszegés. Jada soha, semmi olyat nem tehet, ami megszakítaná a kapcsolatunkat. Halálig támogatom, és olyan jó érzés eljutni erre a pontra.

Jada Pinkett Smith és Marc Anthony

Jada Pinkett Smith és Marc Anthony a TBS/TNT Network rendezvényén, New York-ban, 2011-ben (Fotó: Profimedia)

Az újabb bombát 2020 nyarán August Alsina rapper robbantotta, aki bejelentette, hogy viszonya volt Jadával. A bejelentést kivételesen nem tagadás, hanem egy terápiának is beillő Red Table Talk követte, ahol a színésznő elismerte a 2015-ben létrejött viszonyt. Állítólag mindez akkor történt, amikor a házasságuk mélypontra jutott és egy időre külön utakon folytatták. Vagyis a 2015-ös pletykáknak a házasságuk végéről azért volt némi valóságalapja… A pár azzal árnyalta a helyzetet, hogy elmondásuk szerint addigra rendezték a házasságukat, és újra feltétlen nélküli szeretetben és szerelemben telnek mindennapjaik. Hogy ez azért mégsem ennyire idilli, abból lehetett sejteni, hogy egy évvel később Smith mondta el a nyilvánosságnak, hogy már nyitott házasságban élnek.

Bizalmat és szabadságot adtunk egymásnak, abban a hitben, hogy mindenkinek meg kell találnia a saját útját. És a házasság számunkra nem lehet börtön. Nem javaslom a mi utunkat senkinek. Nem javaslom ezt az utat senkinek. A tapasztalataink, az egymásnak adott szabadság és a feltétlen támogatás számomra a szeretet egy magasabb szintű megmutatkozása

– ideologizálta meg Will.

August Alsina és Jada Pinkett Smith

August Alsina és Jada Pinkett Smith 2017-ben (Fotó: Paras Griffin / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

A nyilvánosságban ettől még továbbra is Jadáról derült ki, hogy volt egy konkrét személy, akivel kapcsolata volt a házassága mellett. Will ezzel elérte, hogy – miközben sosem tagadta, hogy neki is lett volna félrelépése – a közvélemény szemében ő lett a felszarvazott férj, Jada pedig a csalfa feleség. A házaspár a 2022-es Oscar-eset óta kicsit visszafogottabb lett, de az egész biztos, hogy az eset után a házasságuk újabb periódust élt túl. Nem rossz ez olyasvalakitől, aki sosem hitt igazán a házasságban.

(via) (via) (via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top