nlc.hu
Sztárok

Dell' Amico Romeo Alberico a The Voice-ban

Zorán legyőzte az 1963-as Ki mit tud?-on, most 78 évesen a The Voice-ban próbált szerencsét

Dell' Amico Romeo Alberico 18 évesen kiköltözött Olaszországba, karriert épített énekesként, 60 évvel később pedig visszatért egy tehetségkutató színpadára.

A 78 éves Dell’ Amico Romeo Alberico Szombathelyen született, de 18 évesen úgy döntött, kiköltözik Olaszországba. Akkor jó időben volt jó helyen: felfedezték, turnézott világszerte, kiadott 4 kislemezt és 32 nagylemezt, melyek Kínában, Dél-Koreában és Angliában a mai napig kaphatóak. Most a The Voice-ban próbált szerencsét.

Dell' Amico Romeo Alberico a The Voice színpadán énekel

Dell’ Amico Romeo Alberico a The Voice színpadán énekel (Fotó: RTL)

Dell’ Amico Romeo Alberico 1963-ban 2. helyezést ért el a hazai Ki mit tud? kulturális ifjúsági tehetségkutatóban, ahol az első hely Zoránt illette. Ezután 50 éven keresztül építette karrierjét Olaszországban, 1971-ben például Frank Sinatrával elénekelhette a My Way című dalt.

„A lényeg az volt, hogy a Zorán ütött ki, a közönség meg visszaszavazott. Nagy szerencsém volt a Frank Sinatrával énekelni a My Way-t 1971-ben” – emlékezett vissza pályafutása fontos állomásaira. Most pedig – első tévés szereplésének 60. évfordulóján – a The Voice-ban mutatta meg tehetségét a coachoknak.

A produkció után Romeo letérdelt Miklósa Erika előtt, és kezet csókolt az operaénekesnőnek, aki ugyanebben a műsorban bevallotta, hogy 36 éves koráig attól félt, hogy nem elég jó. 

Abban reménykedem, hogy megismernek egy kicsit jobban Magyarországon, ennél nagyobb ajándékot nem is kaphatnék

– fogalmazott Dell’ Amico Romeo Alberico a műsorban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top