nlc.hu
Sztárok

Várkonyi Andrea élete

„Felesleges hercehurcának tartom” – mondta a házasságról Várkonyi Andrea, majd hozzáment az ország leggazdagabb emberéhez

A korábban számtalan műsorban látható Várkonyi Andrea november 11-én ünnepli 49. születésnapját. Mozgalmas éveket tudhat maga mögött: Bochkor Gáborral való szakítása után nem sokkal felbukkant Mészáros Lőrinc, aki nemcsak az életét, hanem a gondolkodását is megváltoztatta, hiszen a házasságtól anno ódzkodó exműsorvezető ma már boldog feleség szerepében éli a mindennapjait. De mi okozhatta ezt a hirtelen pálfordulást?

Mondott már igent valakinek…

Sokan elfelejtik, hogy Várkonyi Andrea egyszer már volt házas. Az ország a TV2 hírolvasójaként ismerték meg az arcát és a nevét, a kezdő tévés ekkoriban Szilvay Attila felesége volt, akivel együtt végezték el az orvosi egyetemet. Andrea már az egyetemi évek alatt is tévézett, majd Szilvayval közösen költöztek Budapestre, hogy a karrierje minél előbb beindulhasson. Bár sokat szerepeltek különböző magazinok címlapjain, melyeken boldognak tűntek, 2006-ban a kapcsolatuk megromlott, a műsorvezető pedig beleszeretett Bochkor Gáborba, amit Szilvay nagyon rosszul viselt. A kapcsolat meggyászolásában az sem segített a férfinak, hogy nem sokkal a rádióssal való megismerkedésük után Andrea várandós lett.

Várkonyi Andrea és volt férje dr. Szilvay Attila

Várkonyi Andrea és volt férje, dr. Szilvay Attila (Fotó: Máté Tamás)

„Nem, nem lesz már Gábor a férjem”

Teltek az évek, a pár mindig nagy szerelemről és összhangról nyilatkozott, ám egyvalamiről sosem, méghozzá, hogy mikor állnak oltár elé. A rajongók folyamatosan Andi kezét nézték, hogy mikor csillan meg rajta a jegygyűrű, ám csalódniuk kellett: a műsorvezető idővel határozottan kijelentette, hogy a pletykák ellenére nincs szó titkos házasságról, még csak eljegyezve sincs, sőt, nem is szeretné, ha ez a helyzet változna.

„Nem, nem lesz már Gábor a férjem. Minek? Voltam már férjnél. Pipa, megvolt, köszönjük. Nekem ez nem fontos. Nincs csalódás emögött, egyszerűen mi Gáborral a megismerkedésünk óta így álltunk ehhez a kérdéshez, hogy nem szeretnénk házasodni, és nem szeretnénk esküvőt. Felesleges hercehurcának tartom. Ez a téma évről évre felmerül, de a mi álláspontunk sosem változik. Van egy közös kislányunk, mi lehet ennél komolyabb, mélyebb, igazibb kapocs két ember között?” – nyilatkozta akkoriban a Borsnak. Később címlapon is kijelentette, hogy ő bizony soha többet nem áll az oltár elé. 

Bochkor Gábor és Várkonyi Andrea

Bochkor Gábor és Várkonyi Andrea (Fotó: Gálos Mihály Samu)

„Sokan azt hiszik, hogy a Bochkor ellenkezik, vagy hogy ez mindig csak a pasi szándékán múlik, pedig nálunk én sem szeretném. Akkor hittem benne, mégsem tartott örökké. Így a házasság szó már semmit sem jelent. Nem ettől család a család. Van viszont egy kislányunk, aki mindennél erősebb kapocs köztünk. Nem! Nem akarok férjhez menni!” – mondta 2012-ben a Story magazinnak.

2018 őszén aztán jött a váratlan hír, hogy elválnak útjaik: közös közleményben erősítették meg azt az információt, hogy szétköltöztek.

„Nem volt könnyű, de lezárult, most pedig már szeretnék előrenézni az életben. Amúgy sem vagyok a múlton rágódó típus, nem szeretem azt elemezni, mi lett volna, ha, vagy mit kellett volna tenni, hogy másként alakuljon. Idővel minden döntés a helyére került, eltettem a megfelelő polcra, és továbbléptem. A múlt az a múlt” nyilatkozta egy évvel később Andrea a Blikknek.

Fontos a szabadság

Várkonyi Andrea mindig is független, erős nőként definiálta magát, aki egyedül is megállja a helyét. Bochkor Gábor után 2020-ban Zsidró Tamással ugyan volt egy kisebb románcuk, ám nem tartott sokáig, a tévés ezután pedig kijelentette, hogy nem akar mindenáron kapcsolatot, a jövőben a karrierjére és a kislányára szeretne koncentrálni. 

„Bizony félnek tőlem a férfiak. Ahhoz már öreg vagyok, hogy csak úgy ellegyek egy férfi mellett, másra pedig nincs igazán időm. Nem akarok félmegoldást, nem akarok mindenáron szerelmet, kapcsolatot. Majd eljön annak is az ideje. Amúgy is, így most teljes az életem” – közölte 2020-ban az édesanya, majd minden megváltozott. 

Várkonyi Andrea

Fotó: Schumy Csaba

A titokzatos üzletember

2021-ben aztán jött a nagy bejelentés: a férfi, aki elrabolta Andrea szívét, nem más, a mint a milliárdos Mészáros Lőrinc. Ám ez még nem volt minden! A Hot! magazin címlapon közölte, hogy a szerelmesek hamarosan oltár elé állnak, melyről a magazinnak egy közös ismerősük beszélt.

„Mi is meglepődtünk, hogy mennyire természetes köztük minden. Kár lenne tagadni, hogy eleinte volt bennünk némi bizonytalanság a kapcsolattal szemben, Andit pedig féltettük a támadásoktól, de amikor láttuk őket együtt, az egész olyan egyértelmű lett. Árad belőlük a harmónia, és az, hogy mennyire szeretik egymást. Így nem csodálkoztunk, amikor kiderült, hogy Lőrinc megkérte Andi kezét, és hogy összeházasodnak” – mesélte a névtelen informátor, aki szerint a pár akkor került közel egymáshoz, amikor Mészáros Lőrinc 2020 őszén elvált feleségétől, Kelemen Beatrixtól. Mészáros vagyonát 2023-ban 660 milliárd forintra becsülték. Várkonyiék hatalmas virágokkal – köztük bazsarózsával, különleges fajta liliommal és fehér krizantémmal – díszített lugasok alatt mondták ki az igent, amiről mi is több cikkben beszámoltunk

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc a High-Tech Suli program szakmai konferenciáján, 2023. szeptember 28-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Büszke az önállóságára

Bár sok támadás éri őket, a műsorvezető nem foglalkozik a negatív kritikákkal. Mint mondja, mindent egyedül ért el, férje pedig egy olyan támasz az életében, amire mindig is vágyott.

„A hosszú évek alatt születtek barátságok is, amelyek közül van, aminek vége szakadt, és van, ami megmaradt. Férjhez mentem, családom van, és elmondhatom, hogy sosem kapaszkodtam senkibe, sosem voltam rászorulva mások segítségére. Rengeteget tanultam, dolgoztam, a saját erőmből jutottam el oda, ahol most tartok” – nyilatkozta tavaly a Hot! magazinnak.

Várkonyi Andrea

Várkonyi Andrea a High-Tech Suli Konferencián, 2023. szeptember 23-án (Fotó: Facebook)

Fényűző élet, luxuskiegészítők

Házassága óta Andrea a nyilvánosságtól visszavonultan él, nem sűrűn jelenik meg nyilvános eseményeken. 2020-ban alapította meg saját reklámügynökségét, lapinformációk szerint elsősorban férje, Mészáros Lőrinc cégei részére készítenek marketing- és reklámkampányokat. Egy viszont biztos: ha feltűnik, másnap biztosan cikkeznek róla a lapok. Ennek oka sokszor a megjelenése, méghozzá az általa viselt kiegészítők, ruhák borsos ára. Ahogy mi is megírtuk, 2022-ben egy 16 milliós krokodilbőr táskával borzolta a kedélyeket, idén februárban pedig a FeHoVa nemzetközi kiállításon keltett feltűnést, amikor a Louis Vuitton divatház több mint egymillió forintot érő kreációját viselte.

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc a FeHoVA kiállításon, a Hungexpón (Fotó: Vörös Szilárd)

A 48 éves exműsorvezető korábban egy 20 milliós karórát is villantott, ami szintén sokaknak szúrt a szemét. Magyarország leggazdagabb emberének felesége azonban nemrég nem bírta tovább, és felszólalt azok ellen, akik a magánéletükben és a pénztárcájukban vájkálnak. A botrány egyébként azért robbant ki, mert Mészáros Lőrincről és családjáról egy 63 méter hosszú luxusjachton készültek felvételek, méghozzá Olaszországban. Maga a jacht listaáron 75 millió dollárba (26,6 milliárd forint) kerülhetett.

„Nem gondolom, hogy bárki szívesen látja újságokban a privát nyaralásának képeit, így vagyunk ezzel mi is, ráadásul a családtagjaink nem közszereplők, de ez természetesen nem rontotta el a nyarunkat. Igyekszünk minél többet pihenni, feltöltődni, mielőtt visszatérünk a munkába”mondta augusztusban az esetről Andrea a Blikknek. A pár egyébként az elmúlt hetekben ünnepelte második házassági évfordulóját

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top